Monika Földešiová Rôzne

Rybníčka volá Lipšic do veľkej politiky. Pôjde?

Trenčianskeho primátora Richarda Rybníčka volali do novej pravicovej strany. Očakáva sa, že jej prípravu ohlási podpredseda KDH Daniel Lipšic koncom mája. Uvádza to dnešné vydanie Hospodárskych novín na prvej strane.

Rybníček pre HN potvrdil, že jasnú odpoveď Lipšicovi ešte nedal. „Rozhovor s Danielom Lipšicom ma ešte len čaká.“ Dodal, že má informácie o novom projekte a naznačil, že sa na ňom zatiaľ zúčastňovať nebude. „V najbližšom období o vstupe do veľkej politiky neuvažujem. Chcem sa venovať mestu Trenčín a primátorskej pozícii.“ Rybníček chce opäť kandidovať na primátorskú funkciu. „A postavenie nezávislého kandidáta mi vyhovuje.“
Lipšic povedal, že o budúcnosti pravice sa bavil s viacerými politikmi, aj nestraníkmi. Sám odmieta hovoriť o novej strane, iba o vízii pre pravicových voličov. Lipšic postup konzultuje aj s vysokopostavenými politikmi z iných strán. Potvrdil, že sa stretol napríklad s exministrom kultúry Danielom Krajcerom (SaS). Podpredseda SaS Juraj Miškov tiež pripustil, že debatuje o spoločnom postupe pravice, uvádzajú HN.

zdroj, foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM