Tlačové správy

Sieť LTE internetu Slovanet rozšíri ešte viac

Telekomunikačný operátor Slovanet len krátko po nedávnom rozširovaní siete pevného LTE internetu zvýši v nasledujúcich dvoch mesiacoch jej pokrytie o ďalšie oblasti. Novú možnosť využívania LTE internetu tým získa viac ako sto tisíc obyvateľov najmä v menších mestách a na vidieku.

Ilustračný obrázok k článku Sieť LTE internetu Slovanet rozšíri ešte viac
Zdroj: PR

Spoločnosť Slovanet rozšíri do októbra tohto roku bezdrôtovú sieť LTE na poskytovanie pevného internetového pripojenia do ďalších 107 miest a obcí. Doterajšie pokrytie siete tak narastie takmer o 120 000 oby­vateľov. Len nedávno Slovanet sprístupnil LTE internet v mestách Komárno, Poprad, Bardejov, Humenné, Michalovce a ich širšie okolie. Novými oblasťami budú Dunajská Streda, Galanta, Tešedíkovo, Sobrance a ich okolie, ako aj lokality na západ a východ od Trenčína. Operátor rozšíri aj pokrytie siete v okolí Popradu a Spišskej Novej Vsi.

Bezdrôtovú sieť pre pevný LTE internet spustil Slovanet ako prvý na Slovensku ešte v závere minulého roka. Na rozdiel od iných operátorov sa primárne zameriava na oblasti vidieka s nedostatočnými možnosťami pripojenia do internetu a slabým pokrytím. Na prevádzku LTE siete Slovanet využíva špeciálne licencované frekvenčné pásmo 3,5 GHz. Vďaka novej technológii a vyhradenému pásmu je LTE internet aj výrazne rýchlejší a spoľahlivejší, ako pripojenie cez nelicencované Wi-Fi siete miestnych operátorov. Dostupné internetové programy sú určené najmä pre domácnosti, začínajú od mesačnej ceny 12 € a rýchlosti 8 Mbit/s, pre najnáročnejších zákazníkov je dostupný extra program s rýchlosťou dosahujúcou až 100 Mbit/s.

Záujemcovia o internet z doterajších aj nových oblastí pokrytia sa už teraz môžu informovať a zaregistrovať na webstránke www.slovanet.sk/lte alebo na bezplatnom telefónnom čísle 0800 608 608.

Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM