Lenka Merava Rôzne

Smer stiahol Žabára z kandidátky na primátora, odporučil voliť Rybníčka

Strana Smer-SD stiahla Ľubomíra Žabára z kandidátky na post primátora mesta Trenčín. Svojim voličom odporučila voliť nezávislého kandidáta Richarda Rybníčka. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa strany Silvia Glendová.

„Okresná rada strany Smer-sociálna demokracia v Trenčíne rozhodla o stiahnutí svojho kandidáta na post primátora Ľubomíra Žabára. Mesto Trenčín potrebuje zmenu, preto strana Smer-SD dospela k záveru, že pre splnenie cieľa, ktorým je zmena na poste primátora mesta Trenčín, je najlepším riešením odporučiť svojim voličom a sympatizantom voliť nezávislého kandidáta Richarda Rybníčka,“ píše sa vo vyhlásení Magdy Košútovej poverenej vedením Okresnej organizácie Smeru-SD v Trenčíne.
Strana Smer-SD sa pokúsila stiahnuť Žabára z kandidátky už v utorok 16. novembra. „Oznámenie však nespĺňalo viaceré zákonné náležitosti, aby mohlo byť vzaté do úvahy. Podľa zákona má byť doručené priamo predsedovi mestskej volebnej komisie a nie na mestský úrad či do podateľne. Rovnako na oznámení o stiahnutí kandidáta chýbala pečiatka strany,“ povedala v utorok hovorkyňa mesta Erika Ságová.
Podľa zapisovateľky Mestskej volebnej komisie v Trenčíne Ivety Plešovej oznámenie o stiahnutí Žabára z kandidátky doručili predsedníčke mestskej volebnej komisie dnes predpoludním. O primátorské kreslo sa tak bude v najmenšom slovenskom krajskom meste uchádzať už iba päť kandidátov – Branislav Celler (SDKÚ-DS, Most-Híd), Ján krátky (KDH, ĽS-HZDS), Richard Rybníček, Pavel Poljovka a Jaroslav Olah (všetci nezávislí).

Tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM