Lenka Merava Kultúra

Smola a hrušky odohrali koncert v Trenčíne

V klube Lúč v Trenčíne 5.novembra v rámci šnúry koncertov Topfest 13 Životov tour vystúpila známa ska kapela Smola a hrušky. Pred nimi sa predstavila kapela No Puls.

Chlapci zo Smola a hrušky zahrali skladby ako Svokra , Tangá , Ruža , Pridaj si ma , Po schodoch , Matura a mnohé iné. Ľudia tancovali , spievali , kričali. Atmosféra v klube by sa dala krájať. Bola výborná. Na záver koncertu si fanúšikovia vyžiadali typickým pokrikom „Ešte, ešte“ 2 piesne . Jednou z nich bola pieseň Na čom záleží, ktorá na koncerte nemohla chýbať.

Rozhovor s lídrom kapely Smola a hrušky Jozefom „Spokom" Kramárom.

** Prečo práve 13 koncertov v rámci tour ? ** Dá sa povedať , že číslo 13 je pre našu kapelu typické . Vznikli sme v roku 1997 – máme 13 rokov , 13 videoklipov , keď sme začínali , mali sme 13 členov . V názve kapely je slovo SMOLA , s ktorým sa často spája magické číslo 13 , tak sa nám zdalo vhodné urobiť po 13 rokoch tour v 13 mestách na Slovensku.

**Čo hovoríte na koncert v Trenčíne? ** Perfektný koncert , veľa ľudí. Dokonca sme ani nečakali , že bude tak plno. Zahrali sme 2 pesničky okrem toho , atmosféra bol úžasná.

**Akoby ste zhodnotili koncert v Trenčíne v porovnaní s už s predchádzajúcimi koncertmi? ** V Žiline bolo super .Tam bolo najviac ľudí, takže najlepší koncert. Trenčín drží zatiaľ 2.priečku z hľadiska počtu ľudí . Ale v Trenčíne boli najkrajšie dievčatá .

Odkaz Trenčanom. Buďte radi a oslavujte to, že žijete v takom krásnom meste a máte takú kultúru – rôzne festivaly , kluby , ktoré organizujú koncerty.

Najobľúbenejšie piesne fanúšikov. Ľudia majú radi hlavne 3 pesničky – Matura , Tangá a Na čom záleží. Tieto tri sú aj najvyhľadávanejšie v rámci internetu a najviac ich chcú počuť aj na koncertoch. ** Odkiaľ čerpáte nápady pri tvorbe textov piesní.** Zo života nás a ľudí , s ktorými sa stretávame . Určite je tam aj dávka fikcie , ale myslím , že to k tomu patrí.

Nezabudnuteľný zážitok z koncertu. Hrali sme prvý koncert na Morave, keď k nám v polovici koncertu prišiel organizátor, aby sme si urobili prestávku . Zrazu prišla striptérka, predviedla polhodinový striptíz , a potom sme pokračovali v hraní my. To bol taký „zážitok“, na ktorý určite tak skoro nezabudneme.

Lucia Sluková

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM