Marek Šebeňa Rôzne

SNS dnes stiahne Miloša Besedu z kandidátky na poslanca TSK

Bývalého riaditeľa Obvodného úradu pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Prievidzi Miloša Besedu, ktorý kandiduje do zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja a ktorého zatkla polícia počas preberania úplatku, stiahne Slovenská národná st

TASR o tom dnes informoval šéf trenčianskej krajskej rady SNS Jaroslav Izák.
„Dnes doručí splnomocnenkyňa návrh na stiahnutie Besedu z kandidátky SNS na poslanca TSK. Má pozastavené členstvo v strane a ďalej sa bude postupovať podľa stanov s tým, že prebieha vyšetrovanie. Čo sa týka jeho funkcie, na budúci týždeň by z nej mal byť odvolaný,“ povedal pre TASR Izák s tým, že odvolanie Besedu je záležitosťou Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácií SR.
Obvineniu čelí aj ďalší národniarsky kandidát na poslanca TSK – exstarosta Čerenian Ján Mokrý, ktorého Okresný súd v Prievidzi odsúdil za zneužívanie právomoci verejného činiteľa. Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, Mokrý sa voči nemu odvolal a zaoberať sa ním bude Krajský súd v Trenčíne 19. novembra.
V prípade Mokrého k stiahnutiu kandidáta SNS nepristúpila, podľa Izáka rešpektujú prezumpciu neviny a čakajú na verdikt súdu.
Podľa predsedu krajskej volebnej komisie Jaroslava Aštaryho SNS informáciu o stiahnutí Besedu z kandidátky volebnej komisii avizovala. Dnes je posledný deň, kedy je tak možné urobiť.
Miloš Beseda bude v poradí štvrtým kandidátom, ktorý z kandidátky na poslanca vypadne. Pred ním sa kandidatúry vzdal Peter Mišeje (SDKÚ-DS), kandidujúci vo volebnom obvode Prievidza a Jana Gáliková (Európska demokratická strana), kandidujúca vo volebnom obvode Myjava. Kandidáta vo volebnom obvode Bánovce nad Bebravou Ladislava Somogyiho stiahla z kandidátky politická strana Most – Híd.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM