Správy

SNS predstavila kandidátov do čela VÚC: Kto sa uchádza o lukratívny post v našom kraji?

Stranícke predsedníctvo SNS rozhodlo o nomináciách na predsedov Prešovského, Košického, Trenčianskeho a Žilinského kraja pre novembrové voľby do vyšších územných celkov (VÚC). Kto zabojuje o lukratívny post?

Ilustračný obrázok k článku SNS predstavila kandidátov do čela VÚC: Kto sa uchádza o lukratívny post v našom kraji?
Zdroj: TASR

Slovenská národná strana (SNS) potvrdila nominácie na predsedov Prešovského, Košického, Trenčianskeho a Žilinského kraja pre novembrové voľby do vyšších územných celkov (VÚC). Ostatné štyri kraje sú otvorené. O nomináciách rozhodlo stranícke predsedníctvo. 4 júla tohto roku o tom informovala riaditeľka kancelárie predsedu SNS Zuzana Škopcová.

Do volieb, ktoré sa uskutočnia 4. novembra ide SNS samostatne. V Prešovskom kraji SNS postaví primátora mesta Svit Miroslava Škvareka, v Košickom kandiduje Jarmila Tkáčová, Trenčiansky kraj chce viesť Silvia Siváková Nemcová a za predsedu Žilinského kraja SNS navrhuje exministra školstva Jána Mikolaja.

Národniari pripomínajú, že Žilina je pre nich obzvlášť strategický kraj, keďže tu majú historicky silnú voličskú základňu. Predseda SNS Andrej Danko zamietol heroizáciu kandidátov najmä v Banskobystrickom kraji. Ostatní koaliční partneri by mali podľa jeho slov rešpektovať kandidátov a predstaviteľov SNS.

„Distingvovaný a múdry kandidát za SNS, ktorý odprezentuje stranu v dobrom mene s vlastnými skúsenosťami, je jedinou cestou, ako predstaviť vlastných kandidátov,“ poznamenal Danko.

Pripomenul, že voľby do VÚC majú svoje špecifiká. „Zmenil sa systém voľby predsedov krajov z dvojkolového na jednokolový. Snažil som sa, aby sa tak nestalo, aby bol priestor pred druhým kolom volieb predsedov na vytváranie koalícií. Keď sa situácia vyvinula tak, ako sa vyvinula, je len prirodzené, že aj SNS má vo svojich radoch členov, ktorí majú záujem uchádzať sa o funkcie,“ uviedol Danko.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM