Monika Földešiová Rôzne

Spoločný stavebný úrad má nového prednostu

Trenčiansky Spoločný stavebný úrad má nového prednostu. Doterajšiu prednostku Beátu Bredschneiderovú vystriedal vo funkcii 36-ročný Trenčan Ján Forgáč. TASR o tom dnes informoval hovorca mesta Richard Nemec.

„Od pána Forgáča si sľubujem, že bude reštrukturalizovať úrad, zavedie jasné pravidlá jeho fungovania a očakávam, že ho zefektívni,“ povedal trenčiansky primátor Richard Rybníček.
Forgáč vyštudoval Prírodovedeckú fakultu Univerzity Komenského v Bratislave – špecializáciu inžinierska geológia a hydrogeológia. Celý svoj produktívny vek sa venoval stavebníctvu, presnejšie inžinierskym činnostiam, právam k nehnuteľnostiam v rámci realitných činností a stavebnej geodézii. V súčasnosti vzhľadom na vymenovanie do funkcie prednostu Spoločného stavebného úradu a v súlade so zákonom nie je spoločníkom, ani konateľom v žiadnej obchodnej spoločnosti. Tiež nie je a ani nikdy nebol členom žiadnej politickej strany.
Bredschneiderová sa vracia na svoje pôvodné miesto na útvare životného prostredia a dopravy Mestského úradu v Trenčíne. „Pani Bredschneiderovú si veľmi vážim, je to odborníčka a som rád, že sa vracia na svoju pôvodnú pozíciu a určite s ňou budem spolupracovať pri stavebných projektoch, ktoré plánujeme,“ doplnil primátor Rybníček.
Spoločný stavebný úrad v Trenčíne bol zriadený na činnosť preneseného výkonu štátnej správy na úseku stavebného konania po zrušení okresných úradov. Túto činnosť v Trenčíne vykonáva aj pre 27 obcí.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM