Monika Földešiová Rôzne

Stredoškoláci odovzdajú predsedovi TSK eko-mapu kraja

Stredoškoláci z Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) odovzdajú v stredu (20.4.) na Mierovom námestí v Trenčíne predsedovi TSK Pavlovi Sedláčkovi interaktívnu eko-mapu svojho kraja. Na jej vytvorení sa podieľali žiacke kolektívy 11 základných a str

Ako TASR informovala Danka Palkechová z Centra environmentálnych aktivít v Trenčíne, študenti dostali možnosť podieľať sa na tvorbe vizuálnej, komplexnej a interaktívnej eko-mapy svojho kraja. Naučili sa nielen pracovať s webovou aplikáciou, ale tiež pridávať body do mapy pomocou Smart-Phonov so zabudovaným GPS. Z mapy sa záujemcovia dozvedia, kde odovzdať pokazenú práčku, kam s nepotrebným šatstvom, kde kúpiť zdravé potraviny, kam sa vybrať s rodinou počas víkendu, no i množstvo ďalších ekologických informácií.
„V Trenčianskom kraji sa podieľajú na tvorbe eko-mapy študenti gymnázií v Púchove, v Novom Meste nad Váhom a z Obchodnej akadémie v Prievidzi. Zapojili sa aj študenti stredných odborných škôl v Novákoch, Myjave a Prievidzi. V Trenčíne vyhľadávajú ‚zelené body‘ študenti z SOŠ stavebnej a v Bánovciach nad Bebravou z SOŠ J. Ribaya. Nezaostávajú ani žiaci základných škôl. Úspešne pracujú s webovou aplikáciou na základnej škole v Udiči, Hornej Súči a na Súkromnej základnej škole v Novej Dubnici,“ ozrejmila Palkechová.
Projekt Eko-mapa bol prvýkrát spustený v Bratislavskom kraji v roku 2010 a dnes má na svojom konte viac ako 15.000 návštev­níkov. Eko-mapu odovzdajú študenti 20. apríla o 16.00 h na Mierovom námestí v Trenčíne, pri príležitosti Dňa Zeme. Symbolicky ju za Trenčiansky samosprávny kraj prevezme jeho predseda Pavol Sedláček.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM