Webnoviny - Krimi

Súd oslobodil troch expolicajtov, na slobode ostáva jeden

Traja bývalí trenčianski policajti, ktorí údajne zbili podnikateľa z Belušských Slatín pri Púchove a ukradli mu tri luxusné autá, sú nevinní.

Rozhodol tak Krajský súd v Trenčíne, ktorý potvrdil rozsudok okresného súdu z apríla minulého roka. Podľa hovorcu súdu Romana Tarabusa súd konštatoval, že vina expolicajtov Branislava Adámika, Ľubomíra Kurínskeho a Róberta Červeňana nebola preukázaná. Na slobode však ostáva len prvý menovaný. Kurínsky si odpykáva desaťročný trest za dva únosy podnikateľov a Červeňan sedí v súvislosti s prepadom a vraždou podnikateľa Jána Kubašiaka v Polomke. V oboch prípadoch bol zapletený exkukláč Juraj Roszík, ktorý za prísľub miernejšieho trestu proti nim svedčil.

Dvaja bývalí kukláči a radový policajt v čase činu už neboli členmi policajného zboru. Podľa obžaloby vtrhli do domu podnikateľa, zbili ho a odviezli si Mercedes triedy G, BMW X5 a BMW X3, autá v hodnote 132 776 eur. Chceli zobrať ešte jedno, no nenaštartovali ho. Ak by súd rozhodol o ich vine, hrozil im trest desať až pätnásť rokov vo väzení. Všetci traja od začiatku tvrdili, že sú nevinní a za lúpežným prepadnutím je niekto úplne iný. Obžaloba stála na výpovediach poškodeného podnikateľa a jeho ženy, ktorí s odstupom času trojicu identifikovali. Súd im neuveril. “Podľa krajského súdu nebolo jednoznačne dokázané, že skutok spáchali obžalovaní,” uviedol Tarabus.

Nevinu trojice dosvedčil aj kľúčový svedok Ján T., ktorý sa na prepade zúčastnil a dúfa, že sa s prokuratúrou dohodne na miernejšom treste. Podľa neho sa na lúpeži zúčastnil on, Marián D., osoba s prezývkou pitbull a ďalší dvaja doposiaľ neznámi ľudia. Podľa obhajcu Jána Kanabu za prepadom stojí Ján Š., s ktorým sa poškodený podnikateľ pozná. Ján Š. a Marián D. boli vyčlenení na samostatné konanie, ich vec stále rieši Okresný súd v Trenčíne. V prípade je podľa Kanabu údajne zapletený aj vysokopostavený policajt z Prezídia policajného zboru.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM