Kultúra Rôzne

Tankové dni Laugaricio: Atmosféra bojov na parádnych FOTKÁCH!

Návštevníci mohli vidieť kolesovú a pásovú techniku, historické motocykle, lietadlá a rekonštrukcie bojov. To, ako prebehol šiesty ročník Tankových dní Laugaricio, si pozriete na fotografiách.

Ilustračný obrázok k článku Tankové dni Laugaricio: Atmosféra bojov na parádnych FOTKÁCH!
57
Galéria
Foto: Daniel Stehlík/cvak.sk

Slávnostný výstrel a defilé bojovej techniky otvorili v sobotu predpoludním neďaleko obce Trenčianske Stankovce v okrese Trenčín šiesty ročník Tankových dní Laugarício. Návštevníkom ponúkol prehliadku takmer 200 kusov kolesovej a pásovej techniky, historických motocyklov, lietadiel, ale i dynamické ukážky a rekonštrukcie vojnových bitiek.

Ako pre TASR povedal jeden z organizátorov Martin Miklan, Tankové dni Laugarício sú v podstate stretnutím zberateľov a majiteľov vojenskej historickej techniky a nadšencov vojenskej histórie.

„Podujatie je založené na princípe budovania dobových táborov z rôznych období stredoveku až po moderné armády. Aj v tomto roku predstavujeme niektoré novinky. Jednou z nich je nemecký tank Leopard I., prezentácia nových bojových vozidiel techniky Ozbrojených síl (OS) SR. Prvýkrát na Tankových dňoch Laugarício prezentujeme v dynamickej ukážke aj prvú svetovú vojnu, divákov čaká letecký súboj a prejazdy techniky z prvej svetovej vojny,“ priblížil Miklan.

Účastníci podujatia si tichou spomienkou pripomenuli aj 50. výročie vpádu vojsk Varšavskej zmluvy do Československa v roku 1968. Témou hlavnej bojovej ukážky bolo oslobodenie západného Slovenska z roku 1945.

Pozrite si aj fotogalériu šiesteho ročníka Tankových dní Laugaricio od Petra a Daniela Stehlíka z Cvak.sk.

V OBRAZOCH: Tankové dni Laugaricio 2018
57
Galéria
Foto: Daniel Stehlík/cvak.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24/Tasr
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM