Monika Földešiová Rôzne

Tierhilfe končí

Občianske združenie Pomoc zvieratám – Tierhilfe Trenčín končí s prevádzkovaním karanténnej stanice pre psov v Trenčíne. Jej prevádzka prejde podľa hovorcu mesta Richarda Nemca pod Útulok v údolí v Dubnici nad Váhom.

„Vlani dostalo (Tierhilfe Trenčín, pozn. TASR) dotáciu 30.000 eur. V pripravovanom rozpočte na tento rok je vyčlenená čiastka 15.000 eur. Združenie následne poslalo oznámenie o ukončení prevádzky k 30. aprílu,“ informoval dnes TASR Nemec s tým, že dotáciu 15.000 eur tak dostane prevádzkovateľ dubnického útulku.
Podľa Lenky Mikušovej z trenčianskej karanténnej stanice, mesto Trenčín doteraz nedalo združeniu žiadne peniaze, takže niet peňazí na prevádzku. „Mesto nám ani oficiálne neoznámilo, že nám dáva nejaké peniaze,“ dodala Mikušová s tým, že spomínaná suma by i tak nepokryla náklady na mzdy, prevádzku, energie a veterinára.
„Prevádzka prejde plynule pod Útulok v údolí v Dubnici nad Váhom s tým, že karanténna stanica ostane na svojom mieste, odkiaľ budú psíky po povinnej lehote, kedy musia ostať v karanténe, prevážané do útulku v Dubnici,“ uviedol Nemec.
Ako dodal, Trenčín už niekoľko rokov uvažoval o vybudovaní svojho útulku, vzhľadom na finančné možnosti mesta to však v súčasnosti nie je možné, preto mesto pristúpilo k tejto forme starostlivosti o zatúlaných psov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM