Tlačové správy

TIP do kina + SÚŤAŽ: Čertovsky dobrá rozprávková novinka od Zdeňka Trošku!

Klasik českej filmovej rozprávky prichádza s novinkou. Vychutnajte si Čertoviny na plátne a urobte radosť milými darčekmi, ktoré môžete získať za jedinú odpoveď.

Ilustračný obrázok k článku TIP do kina + SÚŤAŽ: Čertovsky dobrá rozprávková novinka od Zdeňka Trošku!
Zdroj: CinemArt

Hlavnými hrdinami rozprávky Čertoviny sú dvaja nešikovní čerti Popelák a Uhelák, ktorí sú poslaní vládcom pekiel za trest do sveta, aby do mesiaca priviedli každý jednu hriešnu dušu. Úlohu sa im však od začiatku nedarí splniť, a namiesto toho, aby ľudí zvádzali k hriechom, im neúmyselne pomáhajú. V prestrojení za paholkov sa dostanú na statok a zdá sa, že konečne budú mať úspech. Vypočítavý sedliak totiž chce svoju dcéru Haničku vydať za nafúkaného statkára Kopyta. Hanička však miluje šuhaja Jána, a aby všetko dobre dopadlo, je potrebné vziať si na pomoc pekelné sily.

Čerta sa báť netreba

,,Pokračujem v štýle českého pekla a aj čerta, známych z rozprávok Jána Drdy, Josefa Lady a ďalších našich spisovateľov," hovorí klasik českej filmovej rozprávky Zdeněk Troška. ,,Český čert je skôr nešikovný truľo, než zákerný škodca, rád by sa bratríčkoval s človekom, a ak mu niečo vykoná, je to skôr úsmevná čertovina, než zlomyseľnosť. Takže sa opäť budeme zabávať nad snahou čertov, ktorí sa snažia dostať hriešne duše do pekla."

Jakub Prachař je Popelák a je jedným z ústrednej dvojice čertov. ,,Nemá to v živote jednoduché, a preto si myslím, že sa ho báť nemusíme. Je zmätený, pretože so svojim kolegom a ostatnými pekelníkmi boli zvyknutí na určitý komfort a zrazu sa dostanú do prostredia, ktoré im nie je úplne vlastné, a tam začínajú problémy.„A čo Uhelák? ,,Báť sa ho nemusíte, je to zlostník a trdlo,“ hovorí jeho herecký predstaviteľ Dominick Benedikt.

Rozprávku Zdeňka Trošku uvidíte v kinách už 11.1 2018.

Vyhodnotenie

Víťazi: Timotej Gážik (Valaská Belá), Iveta Vargová (Ivanka pri Nitre), Martina Sihotská (Liptovský Mikuláš)

Zapojením sa do súťaže ste súhlasili s podmienkami súťaže.

Trailer: Rozprávková novinka Čertoviny
1
Galéria
Zdroj: CinemArt
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM