Webnoviny - Futbal

Trenčania chystajú nové sedadlá aj umelú plochu

Rekonštrukcia futbalového štadióna AS Trenčín sa začala výstavbou protiľahlej tribúny na sedenie pričom plánovaná kapacita štadióna po rekonštrukcii bude približne 4500 miest.

Rekonštrukčné práce na trenčianskom mestskom futbalovom štadióne na Sihoti pokračujú plným tempom. Ako informuje oficiálna internetová stránka Trenčanov, minulý týždeň sa skončilo betónovanie schodov na nekrytej tribúne a počas týchto dní prebiehajú posledné úpravy v priestore futbalového štadióna. Sektor je takmer pripravený na osadenie nových sedadiel.

„Posunuli sa aj práce týkajúce sa kamerového a bezpečnostného systému. Oslovená spoločnosť začala pred pár dňami s jeho inštaláciou,“ konštatoval autor správy o modernizácii futbalového stánku staronového účastníka najvyššej slovenskej futbalovej súťaže.

Na Sihoti, podľa toho istého zdroja, od pondelka finišuje tiež vysávanie gumového granulátu a piesku z trávnatého koberca. Navyše, ešte v pondelok sa začali práce na odstránení starého trávnika.

Tieto dôležité práce by mohli na našom štadióne vyvrcholiť možno už v závere budúceho týždňa. Svoje do toho však určite povie aj počasie. Položenie novej trávnatej plochy by malo na štadióne pod známymi trenčianskymi lízankami trvať iba niekoľkých dní," uvádza oficiálny klubový portál futbalistov AS Trenčín.

Foto: SITA/Tomáš Somr

Košičania našli v Rakúsku výborné podmienky

Výprava futbalistov MFK Košice si už zvyká na výborné podmienky v rakúskom hoteli v Bad Zell, ktorý sa na najbližších päť dní stane ich prechodným domovom. „Hotel, v ktorom bývame, je na špičkovej úrovni. Keďže patrí do skupiny kúpeľných zariadení, je o nás dobre postarané aj po regeneračnej stránke. Dokonca Peťo Šinglár si pôjde vyskúšať aj kryokomoru. Strava i ubytovanie sú tiež na úrovni,“ citovala pochvalné slová vedúceho mužstva Ivana Kozáka na rakúskom sústredení internetová stránka košického klubu.

„Žlto-modrí“ už v Rakúsku naplno trénujú. Zverenci trénera Ladislava Šimča sa v súčasnosti pripravujú dvojfázovo a maximálne tak využívajú dobré tréningové podmienky. „Je to naozaj krásny areál s výborným trávnikom. Dokonca nám prialo i počasie. Po predchádzajúcich dvoch dňoch, čo pršalo, sme mali slnečný deň, takže hráči majú vytvorené ideálne podmienky,“ dodal Ivan Kozák.

V stredu 22. júna absolvujú futbalisti MFK Košice úvodný prípravný duel v rámci herného pobytu v Rakúsku – od 18.30 h nastúpia proti Eintrachtu Frankfurt, ktorý v lete zostúpil z I. bundesligy do druhej najvyšše nemeckej súťaže.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM