Správy Samospráva

Trenčania majú dôvod na radosť: Dostaneme kopu peňazí na park, čo sa vynoví?

Známy mestský park by sa mal už v tomto roku dočkať zásadných obnov. Podľa informácií mesta dostaneme nenávratný príspevok vo výške takmer 400 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Trenčania majú dôvod na radosť: Dostaneme kopu peňazí na park, čo sa vynoví?
Zdroj: Mesto Trenčín

Mestu Trenčín sa podarilo uspieť vo výzve Integrovaného regionálneho programu 2014 – 2020 s projektom Zelené pľúca mesta – Revitalizácia parku M. R. Štefánika. Ako je uvedené na oficiálnej stránke mesta, potvrdilo to už aj Ministerstvo pôdohospodárstva na svojej web stránke.

Ako sa ďalej píše na stránke mesta, projekt získal najvyšší možný počet dosiahnutých bodov. Pre Trenčín to znamená zisk nenávratného finančného príspevku vo výške 398 853, 99 eur.

Revitalizácia zelene v Parku M. R. Štefánika by sa mala, podľa informácii na oficiálnom mestskom webe, uskutočniť ešte tohto roku nielen na území, ktoré je vo vlastníctve mesta, ale aj plochách spadajúcich do majetku Železníc SR.

Ako sa ďalej stránke mesta uvádza, „V parku chce mesto presvetliť jeho spodnú etáž asanáciou krov, ošetriť vzácne druhy drevín, odstrániť poškodené dreviny a generačne doplniť nové. Revitalizácia sa prejaví aj výmenou krátkovekých drevín za dlhoveké s rozšírením druhového zastúpenia. Park bude farebne oživený kvitnúcimi drevinami, kvetinovými plochami a čiastočnou regeneráciou trávnikových plôch.“

Súčasťou projektu by malo byť aj doplnenie protihlukovej izolácie od železničného a dopraveného ťahu.

V tomto roku chce mesto zrekonštruovať aj hlavný chodník prechádzajúci cez park a financovať by si ho malo podľa informácií mestského webu zo svojho rozpočtu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM