Správy Samospráva

Trenčania, poznačte si to už dnes: V týchto dňoch vám môže zazvoniť nečakaný hosť!

Počas najbližších dní môžu zazvoniť aj u vás doma. Dôvod je jednoduchý. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Trenčania, poznačte si to už dnes: V týchto dňoch vám môže zazvoniť nečakaný hosť!
Zdroj: Dnes24.sk

Štatistický úrad pravidelne realizuje zisťovanie údajov pre štatistiku rodinných účtov. V tomto roku je do zisťovania zaradených viac ako 2090 domácností a vrátane Trenčína bude štatistické zisťovanie prebiehať vo viac ako 150 mestách a obciach.

Podľa zverejnených informácií na stránke mesta je účelom štatistického zisťovania, okrem iného, „získať informácie o štruktúre, výške a vývoji príjmov fyzických osôb v rôznych typoch domácností."

Pracovník poverený funkciou opytovateľa vás tak môže navštíviť od 1. februára do 30. apríla tohto roku a je povinný preukázať sa pri návšteve domácnosti osobitným poverením.

Výsledky budú využité na zabezpečenie potrieb informačného systému Štatistického úradu SR, požiadaviek ministerstiev a štátnych organizácií, osobitne na účely posudzovania úprav životného minima.

Ako sa ešte na stránke mesta uvádza „Oslovené domácnosti sú povinné podľa zákona o štátnej štatistike poskytnúť požadované údaje. Poskytnuté informácie a názory budú anonymné a použité výlučne na štatistické účely. Za ochranu údajov zodpovedá ŠÚ SR."

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM