Webnoviny - Rôzne

Trenčianski hasiči absolvovali v januári 170 výjazdov

Hasiči z Trenčianskeho kraja uskutočnili počas januára celkovo 170 výjazdov. Najviac z nich, a to 111 bolo technických, v 42 prípadoch bol dôvodom požiar.

Pomáhali pri dopravných nehodách, poskytovali výškovú alebo zdravotnícku pomoc a zasahovali na vode. Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Mariána Petríka nezaznamenali v súvislosti s ľadovou povodňou žiadne problémy a mali dokonca ešte menej výjazdov ako zvyčajne.

Hasiči zasahovali 42-krát pri požiaroch, z toho 18-krát išlo o hasenie v domoch či iných budovách. Ďalších 14 predstavovali požiare kontajnerov, skladov na odpadky a smetísk, šesť zase požiar dopravných prostriedkov cestnej a železničnej dopravy a raz horelo v prírodnom prostredí. Trenčianski hasiči taktiež vykonali dve požiarno-previerkové cvičenia a päť výjazdov k ekologickým zásahom. Zároveň zaznamenali šesť planých poplachov a pri štyroch výjazdoch nemuseli zasahovať.

Priame škody v dôsledku mimoriadnych udalostí za január boli v sume 172 000 eur. Hasičom sa podarilo zachrániť majetok vo výške 2 544 600 eur.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM