Marek Vatraľ Kultúra

Trenčiansky hrad ožíva: Aktuálny program pekne pokope! FOTO

S príchodom jari odštartovali na Trenčianskom hrade zaujímavé podujatia, ktorým nechýba originalita, nápaditosť a tematická pestrosť. Na svoje si prídu nielen dospelí, ale aj deti.

Ilustračný obrázok k článku Trenčiansky hrad ožíva: Aktuálny program pekne pokope! FOTO
12
Galéria
Foto: Marek Vatraľ

Prehliadky Trenčianskeho hradu spestria počas apríla zinscenované predstavenia s príznačným názvom Čriepky minulosti, o ktoré sa postarajú herci Divadla z malého Ríma. Niekoľko minútové scénky zvedavých divákov významovo oboznámia s najvýznamnejšími historickými udalosťami, ktoré s hradom súvisia.

„Návštevníci hradu majú možnosť počas prehliadky na niekoľkých stanoviskách osobne zažiť päť až desať minútové vystúpenia hercov, prostredníctvom ktorých zažijú dôležité okamihy minulosti späté s hradom, “ ozrejmila Hana Jordanová z marketingového oddelenia.

V dramatických výstupoch, ktoré sa uskutočnia od 7. apríla – 29 . apríla, sa zoznámite s osobnosťami ako sú napríklad Matúš Čák Trenčiansky alebo Barbora Celjská. Spomínané divadlo vás prevedie príbehmi o láske, zrade a osudoch mocných.

Zdroj: Trenčianske múzeum Trenčín

Pre najmenších sú na hrade pripravené veselé kreatívne workshopy Hradné dielničky pre tvorivé detičky. „Tieto akcie sme sa snažili prispôsobiť tak, aby súviseli s nejakým medzinárodným dňom, aby to tematicky sedelo. Dekorácie alebo iné vyrobené predmety si deti môžu odniesť domov, “ doplnila Jordanová.

Každá akcia je tak tematicky prepojená s významnými dátumami mesiacov apríl a máj. Naposledy sa deti venovali téme, ktorá súvisela s Dňom kozmonautiky a umenia. Na spoločnej akcii si mohli vyskúšať vyrobiť nielen vesmírnu hmlovinu, ale osvojili si aj pôvodnú techniku modelovania hradnej misky. V najbližšom období budú prebiehať tematické akcie pri príležitosti Dňa Zeme (22. 4), Dňa matiek (6. 5) a Dňa rodiny (20. 5).

Zdroj: Trenčianske múzeum Trenčín

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM