Správy Samospráva

Trenčín štedro podporí opravu dvoch materských škôl: Pozrite ktoré

Mesto Trenčín sa rozhodlo zrekonštruovať dve materské školy a podporí ich nemalou sumou z nenávratného finančného príspevku.

Ilustračný obrázok k článku Trenčín štedro podporí opravu dvoch materských škôl: Pozrite ktoré
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Mesto Trenčín zrekonštruuje do konca júla tohto roku dve materské školy.

Uspelo vo výzve na zníženie spotreby energie verejných budov a získalo nenávratný finančný príspevok vo výške takmer dva milióny eur.

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, materské školy na Šafárikovej a Opatovskej ulici čaká zateplenie obvodového a strešného plášťa, nové okná, modernizácia vykurovania, osvetlenia i vzduchotechniky. Vo verejnej súťaži vyhral v oboch prípadoch rovnaký zhotoviteľ – spoločnosť Adifex. Práce na MŠ Šafáriková budú mať hodnotu takmer 1,65 milióna eur, na rekonštrukciu MŠ Opatovská je určených okolo 877.000 eur.

Škôlku na Šafárikovej ulici navštevuje vyše 200 detí, do MŠ Opatovská chodí takmer 100 detí. Počas obnovy budú obe škôlky v prevádzke. „Deti budú rozmiestnené v ostatných pavilónoch, počas letných prázdnin sa škôlky zatvoria. Deti po dohode s rodičmi umiestnia v iných predškolských zariadeniach a v septembri sa vrátia do vynovených priestorov," uviedla Ságová s tým, že v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta je 16 predškolských zariadení.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM