Marek Vatraľ Rôzne Správy

Trenčín za slušné Slovensko: Protesty sa opäť vrátili do ulíc! FOTO

Protesty za slušné Slovensko po veľkonočnej prestávke v Trenčíne znovu pokračovali. Aká bola účasť?

Ilustračný obrázok k článku Trenčín za slušné Slovensko: Protesty sa opäť vrátili do ulíc! FOTO
25
Galéria

Ľudia z Trenčína a okolia sa do ulíc vrátili už štvrtýkrát. Neodradila ich ani dvojtýždňová pauza, ktorá uplynula od posledného protestu. Ten sa uskutočnil týždeň pred Veľkou nocou a podľa organizátorov sa ho zúčastnilo približne tisíc ľudí.

Svoju účasť na facebookovej udalosti potvrdilo viac ako tristo ľudí. V skutočnosti ich prišlo na námestie Ľudovíta Štúra podľa spoluorganizátorky Márie Galánkovej Janíčkovej okolo päťsto. Atmosféra zúčastnených, ktorí opäť prišli vyjadriť svoj nesúhlas bola podobne ako na minulých protestoch pokojná a nenásilná.

Pred minútou ticha za zavraždeným novinárom Jánom Kuciakom a jeho družkou odzneli ako prvé príhovory organizátorov: Márie Galánkovovej Janíčkovej a Klaudie Brázdilovej. Okrem usporiadateľov znovu vystúpilo mnoho hostí: Lívia Gažová – urbanistka z Punkt n.o., Radana Deščíková z nadácie Pontis, Mestské divadlo Trenčín, rodinní farmári zo Združenia vlastníkov pôdy a agropodnikateľov Slovenska, Ondrej Janíček, Peter Hledík – zakladateľ festivalu ART Film Fest a Pavel Sibyla z Nadácie Zastavme korupciu. O hudobnú vložku sa tentokrát postarali Robo Fapšo a Patrícia Zubeková.

Zhromaždenie trvalo takmer dve hodiny. Pred koncom mali možnosť vystúpiť aj nespokojní občania a povedať, čo si myslia o súčasnej situácii. Na záver sa spoločne zaspievala hymna Slovenskej republiky.

Organizátori opätovne požadujú dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej za spoluúčasti medzinárodných vyšetrovateľov a vyšetrenie všetkých káuz, na ktoré Ján poukázal. Ďalej žiadajú odvolanie policajného prezidenta Tibora Gašpara, jasné systémové zmeny v policajnej inšpekcii a odpolitizovanie vedenia polície. Okrem iného požadujú aj dôveryhodnú vládu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM