Krimi Správy

Trojica mužov z nášho okresu už čelí obvineniu: Hrozné, čo spravili s gravidnou laňou! FOTO

Muži z okresu Trenčín podľa policajnej spravy nielenže nemali potrebné povolenie, ale ďalší problém nastal po domovej prehliadke.

Ilustračný obrázok k článku Trojica mužov z nášho okresu už čelí obvineniu: Hrozné, čo spravili s gravidnou laňou! FOTO
Zdroj: TASR

Trenčiansky policajný vyšetrovateľ obvinil z prečinu pytliactva spáchané formou spolupáchateľstva trojicu mužov (57, 37, 27) z Trenčianskeho okresu. V katastri obce Horná Súča v okrese Trenčín ulovili bez povolenia 80-kilogramovú laň.

Ako informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, jeden z trojice niekoľkými ranami zastrelil gravidnú laň, ktorú následne odviezli do garáže a odrali. Ulovenú zver policajti našli počas domovej prehliadky.

„Počas domovej prehliadky u dvoch obvinených policajti našli a zaistili rôzne zbrane a strelivo, 11 kusov parožia jeleňa lesného a už naporciovanú, zatiaľ presne nezistenú lesnú zver. Zaistené zbrane a strelivo policajti zaslali na expertízne skúmanie. Momentálne čakáme na výsledky expertízy,“ doplnila Antalová s tým, že po vyhotovení znaleckého posudku je možné, že obvinenie sa rozšíri o ďalší trestný čin.

Podľa Antalovej hrozí obvineným za trestný čin pytliactva trest odňatia slobody až na dva roky, v prípade trestného činu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami je trestná sadzba tri až osem rokov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM