Kultúra Správy

Týždeň slovenských knižníc v našom meste: Čo trenčianska knižnica pripravila?

Do Týždňa slovenských knižníc sa aktívne zapojí aj Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne. Chystajú sa aj zaujímavé besedy.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň slovenských knižníc v našom meste: Čo trenčianska knižnica pripravila?
Zdroj: TASR

Stretnutia a besedy so spisovateľmi, diskusie, sprievodné akcie a kultúrny program čakajú pri príležitosti Týždňa slovenských knižníc od pondelka do nedele (11. 3.) na návštevníkov Verejnej knižnice Michala Rešetku v Trenčíne. Informovala o tom jej riaditeľka Gabriela Krokvičková.

„Na všetkých pracoviskách a pobočkách knižnice čaká na návštevníkov bezplatný zápis nových čitateľov do knižnice, možnosť vrátenia premeškaných výpožičiek zdarma, bezplatné využívanie internetu pre deti do 15 rokov, burza vyradených kníh v pracoviskách knižnice na Jaselskej ulici a pobočke Juh či výstava unikátnych kníh z fondu knižnice. Registráciu zadarmo v našej knižnici získajú aj občania, ktorých naša knižná hliadka prichytí na verejnosti s knižkou,“ priblížila riaditeľka.

O svoje vedomosti sa podľa nej podelia na besedách lekár, pedagóg a publicista Branislav Podhoranský, ktorý bude prezentovať príručku prvej pomoci všetkým, ktorí sa v práci alebo vo voľnom čase pohybujú v prítomnosti detí.

Terapeutka a spisovateľka zaoberajúca sa psychosomatikou, psychogienou a vplyvom myslenia na zdravie človeka Antonia Krzemieňová bude diskutovať na témy „Je možné silou myšlienky ovládnuť iného človeka?“ alebo „Kto sú manipulátori a kto manipulovaní?“.

O tom, ako úspešne komunikovať, porozpráva návštevníkom vysokoškolská pedagogička, špecialistka na výučbu slovenčiny, mediálna a komunikačná trénerka Oľga Škvareninová.

Týždeň slovenských knižníc už tradične vyhlasuje Slovenská asociácia knižníc a Spolok slovenských knihovníkov a knižníc. Devätnásty ročník s mottom Knižnice pre všetkých ostáva verný svojej dlhoročnej myšlienke – pozitívne zviditeľňovať knižnice v spoločnosti.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM