Webnoviny - Rôzne

V Trenčíne pribudla nová autobusová linka

Linka 27 bude chodiť raz denne z autobusovej stanice a z priemyselného parku. Trenčianska MHD sa tak snaží kopírovať potreby zamestnancov priemyselného parku.

Ilustračné foto. Foto: SITA/Mária PietováTRENČÍN 4. marca (WEBNOVINY) – Od začiatku marca začala v Trenčíne premávať nová autobusová linka číslo 27. Tá bude prevážať cestujúcich z autobusovej stanice priamo do priemyselného parku na Bratislavskej ulici a naspäť.

„Aj napriek zložitej finančnej situácii sa mesto Trenčín v spolupráci s SAD Trenčín, a.s. rozhodlo, že po minuloročnom rozšírení MHD v Trenčíne o dve nové linky do juhovýchodnej obchodnej zóny, dochádza ďalšiemu rozvoju,“ uviedla hovorkyňa SAD Trenčín Ivana Strelcová.

Novú linku zaviedli pre potreby zamestnancov v novom priemyselnom parku v Trenčíne. Zo železničnej stanice vyráža raz za deň o 7:28, z priemyselného parku o 17:00. „Kopírujeme tak potreby zamestnancov, ktorí dochádzajú za novými pracovnými príležitosťami do prevažne hi-technology firiem,“ informovala Strelcová. Celková dĺžka linky je šesť kilometrov, jazda v nej by mala trvať 12 minút. Po dokončení priemyselného parku, ktorého základný kameň položili už v roku 2006, by malo v Trenčíne vzniknúť viac ako 3 000 pracovných miest. Podľa Strelcovej by tak mohli pribudnúť aj ďalšie linky MHD z najväčších trenčianskych sídlisk.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM