Správy

V Trenčíne sa chystajú zmeny v MHD: Nový grafikon by mal začať platiť od 1. augusta

Minuloročné otvorenie nového cestného mosta cez Váh a postupná dostavba jednotlivých objektov modernizovanej železničnej trate si vyžiadali v Trenčíne zmeny v organizácii mestskej hromadnej dopravy. Nový grafikon zohľadňujúci aj pripomienky obyvateľov mesta by mal začať platiť od 1. augusta.

Ilustračný obrázok k článku V Trenčíne sa chystajú zmeny v MHD: Nový grafikon by mal začať platiť od 1. augusta
Zdroj: TASR

Ako informovala hovorkyňa mesta Trenčín Erika Ságová, zmeny v MHD prinesú nové trasovanie liniek, nové zastávky a čiastočne sa zmení aj cenník. Nový návrh je dielom odborného tímu mesta a v čo najväčšej miere zachováva súčasné čísla liniek.

„Jeho prednosťou je takmer dokonalý preklad medzi jednotlivými linkami, ktoré majú väčšiu časť trasy spoločnú. Počíta sa aj s využitím nového cestného mosta, rovnako ako s pravidelnejšími odchodmi a zjednodušením trasovania v miestach, kde je to možné,“ priblížila Ságová s tým, že súčasťou návrhu je aj skrátenie niektorých názvov zastávok.

Skúšobná prevádzka bude podľa nej trvať do 10. decembra, kedy dôjde aj k celoštátnej zmene cestovných poriadkov vlakovej a autobusovej dopravy. Zavedením nového grafikonu uvažuje samospráva aj s úpravou cenníka cestovného tak, aby bol zvýhodnený časový mesačný a týždenný cestovný lístok. Nový grafikon počíta v Trenčíne s 18 dennými a jednou nočnou linkou.

Mestskú hromadnú dopravu v Trenčíne zabezpečuje Slovenská autobusová doprava Trenčín. V upravenom rozpočte mesta Trenčín na rok 2016 je na MHD vyčlenených 2,01 milióna eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM