Krimi

V Trenčíne sa objavil falošný elektrikár: Pozrite, ako zarába!

Západoslovenská energetika varuje pred neznámym mužom, ktorý sa vydáva za ich zamestnanca. Pozrite, čo si podvodník vymyslel!

Ilustračný obrázok k článku V Trenčíne sa objavil falošný elektrikár: Pozrite, ako zarába!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Spoločnosť Západoslovenská energetika v uplynulých dňoch kontaktovali viacerí zákazníci s informáciou o podvodnom konaní neznámej osoby, ktorá sa vydáva za zamestnanca spoločnosti. Informovala o tom hovorkyňa ZSE Michaela Dobošová.

Podvodné konanie podľa nej spočíva v tom, že táto osoba príde do bytu zákazníka pod zámienkou kontroly ističa. Po obhliadke ističa zinkasuje 60 eur. Prípady sa zaznamenali v Trenčíne, nie je však vylúčené, že sa táto osoba presunie aj do iných regiónov.

Dobošová zdôraznila, že ZSE sa dištancuje od podobnej aktivity a upozorňuje zákazníkov, aby boli ostražití a v žiadnom prípade na takúto výzvu nereagovali a požadovanú sumu neuhrádzali. Všetky platby, ktoré súvisia s dodávkou a distribúciou elektriny a plynu, ZSE realizuje vo forme faktúr. Zástupcovia spoločnosti nikdy nevyžadujú úhradu faktúry alebo iné platby v hotovosti. Navyše, kontrola ističov je služba, ktorú spoločnosť ani neposkytuje.

Najzraniteľnejšou skupinou sú podľa Dobošovej predovšetkým seniori, čo podvodníci využívajú. „Zákazníkom odporúčame, aby si pred tým, ako poskytnú akékoľvek informácie, overili totožnosť osoby. Zástupca spoločnosti musí byť viditeľne označený preukazom. V prípade, že majú zákazníci pochybnosti o dôveryhodnosti pracovníka, ktorý sa vydáva za zástupcu spoločnosti ZSE, môžu si jeho meno overiť na Zákazníckej linke ZSE 0850 111 555,“ dodala hovorkyňa ZSE.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM