Martina Remšíková Kultúra

V Trenčíne sa opäť môžete tešiť na konferenciu TEDx: Poznáme prvé mená rečníkov

V našom meste sa môžete tešiť na inšpiratívnu konferenciu TEDxTrenčín. Na Trenčiansky hrad zamieria zaujímaví rečníci. My už poznáme prvé mená.

Ilustračný obrázok k článku V Trenčíne sa opäť môžete tešiť na konferenciu TEDx: Poznáme prvé mená rečníkov
Zdroj: TEDxTrenčín

Ak si radi vypočujete inšpiratívnych rečníkov, mali by ste si už teraz zapísať do kalendára dátum prvý október 2016. Práve v tedy sa v našom meste môžete prísť pozrieť na konferenciu TEDxTrenčín. Podujatie sa bude konať na Trenčianskom hrade. Môžete na vlastnej koži objaviť silu rezonancie, ktorá je tohtoročnou témou konferecie.

Otvoriť ľuďom myseľ

Nepoznáte formát TEDx, ale úvodné riadky vo vás vyvolali zvedavosť dozvedieť sa viac? Konferencie TED a TEDx sa konajú po celom svete a aktuálne sú veľmi populárne aj na Slovensku. TEDxTrenčín je tu už tretí rok. Za cieľ si organizátori stanovili posunúť ľudí vpred, otvoriť im myseľ, ukázať nepoznané a inšpirovať.

Konferencie TEDx prinášajú zaujímavých rečníkov z oblastí vedy, umenia, psychológie, či dizajnu, ktorých myšlienky, nápady a činy sú hodné zdieľania. Ako uviedla Romana Sadloňová, podujatie TEDxTrenčín organizuje skupina dobrovoľníkov, ktorí chcú aspoň malou troškou urobiť svet krajším a dostať aj do nášho mesta ľudí, za ktorými sa skrýva obdivuhodný príbeh a majú nám, čo povedať.

Poznáme prvé dve mená

Organizátori pre spravodajský portál Trenčín 24 už prezradili aj prvé dve mená, na ktoré sa v našom meste môžete tešiť. Budú nimi Lýdia Machová, polyglotka a Mária Mühl, profesionána fotografka.

„Lýdiu som spoznala pred niekoľkými v rokmi, v tom čase ovládala jeden, či dva jazyky, a odvtedy ju sledujem v nemom úžase. Keď na poslednom stretnutí vyhlásila: "Pomôžem ti naučiť sa holandčinu, hoci sama neviem povedať po holandsky ani slovo“, bolo mi jasné, že musí vystúpiť na konferencii TEDx, lebo na Slovensku nemáme šikovnejšieho polyglota. Príde porozprávať o jazyku, vzdelávaní a predstaví projekt, ktorý začal experimentom a o ktorom sa raz bude písať v učebniciach didaktiky cudzích jazykov," uviedla koordinátorka rečníkov TEDxTrenčín Danka Ježíková

Tá sa zároveň vyjadrila aj k druhej tohtoročnej rečníčke. Ako uviedla, Máriu sleduje od jej fotožurnalistických začiatkov a je skvelé, že našla tému, ktorá nielenže sedí jej naturelu, ale zároveň žne jeden úspech za druhým. Vyberá si sociálne vylúčené komunity po celom svete a prináša na vec nový pohľad. Príde porozprávať o predsudkoch voči tretiemu svetu z pohľadu fotografky a o tom, ako fotograf dokáže zámerne vyvolať emóciu tak, aby ju mohol vsadiť do želaného kontextu.

V OBRAZOCH: Ako vyzerá atmosféra na TEDx Trenčín
10
Galéria
Zdroj: TEDxTrenčín
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM