záruba martin Rôzne

V TSK vyhlásili čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov

(TASR) – Vo všetkých okresoch Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) vyhlásilo Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Trenčíne čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov.

Ako informoval hovorca KR HaZZ v Trenčíne Marián Petrík, čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov vyhlásili vo štvrtok (25. 8.) až do odvolania pre všetky okresy TSK s výnimkou okresu Prievidza, kde platí už od 15. júla.
„V čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru je každý povinný dodržiavať zásady protipožiarnej bezpečnosti. Fyzickým osobám sa na lesných pozemkoch zakazuje zakladať alebo udržiavať ohne, fajčiť alebo odhadzovať horiace alebo tlejúce predmety a vypaľovať porasty bylín, krov a stromov,“ uviedol Petrík.
Vlastníci, správcovia alebo užívatelia lesných pozemkov v súvislosti s ochranou lesa pred požiarom sú povinní zabezpečovať v lesoch hliadkovaciu činnosť, zabezpečiť umiestnenie potrebného množstva protipožiarneho náradia na určenom mieste v závislosti od plochy lesných porastov, udržiavať prejazdové cesty, zvážnice a zdroje vody v stave, ktorý umožňuje bezproblémový príjazd hasičských jednotiek a ich využitie na účinný zásah.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM