Hokej

Vojaci nevyužili rozprávkovú šancu: Titul majstra obhájili barani! FOTO

Motivovaná Dukla Trenčín nestačila rozhodnúť siedmy sériový zápas. S obhajcom titulu prehrala 1:5.

Ilustračný obrázok k článku Vojaci nevyužili rozprávkovú šancu: Titul majstra obhájili barani! FOTO
18
Galéria
Zdroj: TASR

Niekoľko vzprúh mali domáci hokejisti už pred samotným zápasom. V hľadisku im držali palce dve klubové ikony Marián Gáborík s Mariánom Hossom, ďalšou bol beznádejne vypredaný „zimák“. Treťou bol pohľad na oslabenú súpisku baranov, ktorému chýbali Patrik Lamper, Miloš Bubela, Marek Bartánus a Guillaume Gélinas.

Priebeh stretnutia

Prvá tretina

Dukla začala lepšie a už po minúte zmaril veľkú šancu Mikulovi brankár Bystrice Lukáš. V 5. minúte fauloval Mihálik Šveca a Trenčín mal k dispozícii prvú presilovku. Tá však zostala nevyužitá a po nej sa čoraz viac osmeľovali aj hostia. Hra sa postupne vyrovnala, v útočných akciách sa striedali obe mužstvá, do desiatej minúty sa hra prerušovala minimálne. V polovici tretiny opečiatkoval Ďatelinka žŕdku Hiadlovského bránky a hostia si potom zvýšenou aktivitou vypýtali aj prvú presilovku. Trenčín ju nielenže prežil bez ujmy, ale Radivojevič dokonca po úniku mohol otvoriť skóre, chýbala mu však rýchlosť a aj presné zakončenie. Šťastie neprialo Dukle ani neskôr, Lukáš spoločne s obrancami vyriešil závar pred svojou bránkou. Skóre sa nemenilo ani v závere tretiny po úniku Hohmanna, ktorého vychytal Hiadlovský.

Druhá tretina

V druhej tretine sa zápas ešte viac rozbehol. Veľké šance Bystričanov zostali nevyužité, keď proti Hohmannovi a Kabáčovi vytiahol výborné zákroky Hiadlovský. Po nich sa na opačnej strane dostal do rýchleho brejku Bezúch, ktorý z pravého kruhu prekonal presne mierenou strelou Lukáša – 1:0. Odpoveď hostí nenechala na seba dlho čakať. Po 38 sekundách Skalický z rohu nabil nekrytému Faillemu, ktorý strelou z prvej prepálil Hiadlovského. A to nebolo zo strany „baranov“ všetko. V 27. minúte už viedli, keď si obaja hráči vymenili úlohy a po prihrávke Failleho spoza bránky poslal Bystricu do vedenia Skalický. Hostia sa ujali taktovky, Bortňák a Skalický mohli zvýšiť náskok, no brankár Dukly bol na mieste. Domácim robil problémy najmä bystrický pressing, v 36. minúte stroskotal na Hiadlovskom aj Asselin.

Tretia tretina

V tretej časti Dukla v snahe o vyrovnanie zvýšila svoju aktivitu. Hostia však pozorne bránili a narúšali rozohrávku domácich, takže tí mali problémy s tvorivejším založením útoku. V 46. min Dukla ojedinele na dlhší čas zavrela súpera v pásme, Lukáš musel natiahnuť betón, keď Varga tečoval nahodenie Bohunického od modrej. Bystričania vyčkávali na brejky, v 48. minúte zostal sám pred Hiadlovským Bortňák, ktorý skúšal blafák, domáci brankár mu v poslednej chvíli stihol vypichnúť puk hokejkou. Ďalšie prečíslenie však už „baranom“ vyšlo, Faille prihral ako na tácni Asselinovi, ktorý zvýšil na 3:1 pre hostí. Trenčania zúžili hru na tri formácie, ale už nenašli sily na zvrat. Štvrtý bystrický úder pridal v 55. minúte po ďalšej rýchlej akcii muž zápasu Faille, piaty pridal Skalický. Po záverečnej siréne tak mohli vypuknúť na ľade bystrické oslavy.

Výsledky a zostavy

HK Dukla Trenčín – HC'05 iClinic Banská Bystrica 1:5 (0:0, 1:2, 0:3)

Góly: 24. Bezúch (Radivojevič, Dlouhý) – 25. Faille (Skalický, Pretnar), 27. Skalický (Faille, Asselin), 52. Asselin (Faille), 55. Faille (Hrnka, Surový), 57. Skalický (Asselin, Faille)

Rozhodovali: Baluška, Štefík – Tvrdoň, Šefčík

Vylúčení: 1:4 na 2 min

Presilovky a oslabenia: 0:0

6150 divákov (vypredané)

Konečný stav série: 3:4, B. Bystrica získala majstrovský titul

Dukla Trenčín: Hiadlovský – Bačik, Starosta, Cebák, Frühauf, Bohunický, Holenda, Romančík – Radivojevič, Sojčík, Bezúch – Hecl, Sádecký, Hossa – Varga, Ölvecký, Mikula – Hudec, Dlouhý, Švec – Deveaux

HC'05 iClinic B. Bystrica: Lukáš – Delisle, Brejčák, Ďatelinka, Pretnar, Mihálik, Kubka, Sedlák, Trecapelli – Asselin, Faille, Skalický – Brittain, Hrnka, Hohmann – Bortňák, Surový, Giľak – Kabáč, Češík, Gabor

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery zo zápasu!

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

V obrazoch: Záverečný finálový zápas Dukla Trenčín a HC'05 iClinic Banská Bystri
18
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM