Lenka Merava Krimi

Vyhodnotenie celokrajskej osobitnej kontroly

Policajti uskutočnili v Trenčianskom kraji 4. a7. marca celokrajskú osobitnú kontrolu s cieľom pozitívneho ovplyvnenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, zníženia počtu dopravných nehôd s účasťou chodcov a cyklistov. Akcia bola zameraná na re

Zúčastnilo sa jej 61policajtov dopravnej polície a 50 poriadkovej polície. Bolo skontrolovaných 845 vodičov na skúške alkoholu, alebo iných návykových látok. Za rýchlosť jazdy policajti pokutovali 82 vodičov a dvaja postúpili príslušnému správnemu orgánu.

Policajti v siedmych prípadoch zistili požitie alkoholu. Dvom vodičom auta na mieste zadržali vodičský preukaz a u piatich cyklistov. Udelili siedmim cyklistom a piatim chodcov blokovú pokutu. Zadržali aj jedno osvedčenie o evidencii auta.

V Trenčíne na Bratislavskej ulici zastavili a kontrolovali dopravní policajti 42-ročného vodiča Renaultu Trafic z Púchovského okresu. Pri dychovej skúške mu policajti namerali hodnotu 0,52 mg/l (1,08 promile). Opakovanou dychovou skúškou mu bola nameraná hodnota 0,45 mg/l (0,94 promile). Policajti mužovi vodičský preukaz zadržali. Hrozí mu zákaz činnosti do päť rokov a pokuta od 200 € do 1000 €.

Policajné dopravné kontroly budú policajti v Trenčianskom kraji vykonávať aj naďalej.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM