Samospráva

Pri Športovom gymnáziu v Trenčíne vzniká obrovská telocvičňa: Kto v nej bude trénovať? FOTO

Po tridsiatich piatich rokoch sa Športové gymnázium v Trenčíne dočká vlastnej telocvične. Kto ju bude okrem študentov využívať?

Ilustračný obrázok k článku Pri Športovom gymnáziu v Trenčíne vzniká obrovská telocvičňa: Kto v nej bude trénovať? FOTO
11
Galéria
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Pri Športovom gymnáziu v Trenčíne prebieha výstavba telocvične pre športujúcich gymnazistov, profesionálnych volejbalistov, ale aj verejnosť.

Finálne práce

Športovú halu za bezmála 2,4 mil. eur stavia zo svojho rozpočtu pre spomínané gymnázium Trenčiansky samosprávny kraj ako zriaďovateľ školy.

Škola, ktorá vychováva športové talenty v rôznych oblastiach, fungovala dlhých 35 rokov bez vlastného športoviska. Športová hala by mala byť dokončená na prelome mesiacov júna a júla, to znamená desať mesiacov od začiatku výstavby.

Na stavbe telocvične prebiehajú momentálne finálne úpravy.

Využitie telocvične

Od septembra v nej budú môcť trénovať nielen priaznivci loptových športov, ale aj atléti, ktorým bude k dispozícii 70m dlhý bežecký tunel s doskočiskom. „Podlaha v tomto športovom stánku je pre volejbal zaradená do A kategórie, teda ide o profesionálnu podlahu pre volejbalistov. Navyše tu spoločne naraz budú môcť trénovať až 4 volejbalové družstvá, resp. tu možno naraz trénovať viacero druhov športov,“ komentoval pri návšteve stavby župan Jaroslav Baška s tým, že priamo v Trenčíne sa nachádza Centrum olympijskej prípravy pre volejbal s celoslovenskou pôsobnosťou, takže nové športovisko budú využívať aj športovci zaradení do prípravy.

„Telocvičňa disponuje takou výškou, aby vyhovela požiadavkám olympijských volejbalistov, zároveň existuje predpoklad, že sa tu budú konať aj medzinárodné stretnutia volejbalistov. Telocvičňu budú, samozrejme, využívať aj naše žiačky hádzanárky, ale aj atléti a žiaci celej školy počas zimnej prípravy,“ dodal riaditeľ s tým, že telocvičňa bude vo vymedzených hodinách k dispozícii aj verejnosti.

Posilňovňa a iné vybavenia

V novom športovom stánku gymnázia nebude chýbať ani posilňovňa, zázemie pre trénerov a sociálne vybavenie. Športové zápolenie budú môcť diváci sledovať z vnútorného balkóna. Podľa slov riaditeľa školy Jozefa Pšenku tak škole odpadnú okrem časových strát aj náklady na presun žiakov za rôznymi športoviskami, nakoľko nová telocvičňa ponúkne hneď vedľa školy a budovy školského internátu multifunkčné využitie.

Zmena názvu školy a nové plány

Športové gymnázium zároveň čaká popri tom aj zmena názvu na Strednú športovú školu. Vďaka kvalitnému zázemiu v podobe novej telocvične, vlastnej krytej plavárne, atletického štadióna aj internátu a jedálne má gymnázium obrovské predpoklady stať sa prestížnou a vyhľadávanou športovo-vzdelávacou inštitúciou. Škola totiž už v tomto čase spolupracuje s TSK a Slovenským zväzom ľadového hokeja na tvorbe Stredoškolskej hokejovej akadémie, v rámci ktorej by mal v tomto areáli pribudnúť aj nový hokejový štadión.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z TRENČÍNA a okolia.

V obrazoch: Výstavba telocvične pri Športovom gymnáziu v Trenčíne
11
Galéria
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM