Marek Vatraľ Samospráva

Námestie študentov v Trenčíne otvorili: Pozrite na tú krásu!

Cieľom projektu bolo vytvoriť relaxačnú zónu malého námestia s novým posedením a zeleňou.

Ilustračný obrázok k článku Námestie študentov v Trenčíne otvorili: Pozrite na tú krásu!
Zdroj: Mesto Trenčín

Námestie študentov, ktoré mesto začalo realizovať ešte v polovici marca na rohu Gymnázia Ľ. Štúra sa konečne dočkalo otvorenia. Podľa informácií mesta na ňom síce ešte treba dorobiť zopár úprav, no od včera je už oficiálne sprístupnené širokej verejnosti. Nový priestor zaiste docenia nielen ľudia čakajúci na autobusový spoj na najbližšej zastávke, ale aj študenti gymnázia.

Autormi investičnej akcie za takmer 28 600 eur sú architekti Július Bruna a Radovan Zelík. Návrh vznikol v rámci projektu Mestské zásahy Trenčín v roku 2013. Podľa hlavného architekta Martina Beďatša bol jednoznačne najlepší zo všetkých návrhov mestských zásahov.

Zámerom celého projektu malo byť podľa mesta aj zvýšenie estetickej hodnoty územia medzi ulicami Rozmarínová a 1. mája.

Svoje nadšenie z realizovaného projektu neskrýval ani primátor mesta Richard Rybníček.

"Dnes bolo dokončené tzv. námestie študentov pri kostolíku Notre Dame a Gymnáziu Ľ. Štúra. Ešte počkáme na návrat architekta Jula Brunu, aby sa dotiahli niektoré detaily. Ale je to pekné a verím, že to bude aj využívané. Pripravujeme aj osvetlenie tohoto priestoru a postupne budeme ďalej zveľaďovať okolie. Ale tento mestský zásah je veľmi vydarený a ďakujem Rišovi Ščepkovi, Martinovi Beďatšovi, Julovi Brunovi, Radovanovi Zelikovi, kolegom a kolegyniam z investičného, právneho a majetkového útvaru, ako aj všetkým poslancom, ktorí podporili cez mestský rozpočet skrášlenie tohoto verejného priestoru. Samozrejme v malých mestských zásahoch budeme pokračovať, " napísal Rybníček na svojom oficiálnom facebookovom profile.

Pozrite si aj fotogalériu, ako prebiehala výstavba Námestia študentov v Trenčíne.

Foto: Ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM