Monika Földešiová Rôzne

Zastupiteľstvo TSK odvolalo riaditeľa nemocnice

Zastupiteľstvo Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) na dnešnom zasadnutí odvolalo na návrh predsedu TSK Pavla Sedláčka z funkcie riaditeľa považskobystrickej nemocnice Jaroslava Michálka.

Ako začiatkom februára uviedol nitriansky primátor Jozef Dvonč, mesto chce informovať občanov prostredníctvom iných médií, predovšetkým na svojich webových stránkach a cez inzerciu v regionálnych týždenníkoch. „Na prvé dva mesiace sme vydali pokyn, že nevydáme mesačník. Uvidíme, ako sa to celé usporiada, aké budú reakcie. Mesačník sme vydávali v náklade 1300 kusov. Náklad sa znížil a ešte stále sa celý nevypredal. To znamená, že aj keď tí starší ľudia naň čakajú, tak sme mysleli, že keď za dva mesiace tie isté informácie nájdu na neplatených stranách v iných médiách, tak ich to upokojí,“ povedal Dvonč.
Ukončenie vydávania mestského časopisu s 35-ročnou tradíciou sa však stretlo aj s negatívnymi reakciami. Toto rozhodnutie kritizoval aj nový viceprimátor Ján Vančo. „Pevne verím, že sa podarí tento časopis obnoviť. Je rozhodnutie pozastaviť to na dva mesiace, ale myslím si, že to nie je správne rozhodnutie. Mesačník Nitra má medzi obyvateľmi svoju štruktúru ľudí, ktorí ho vyhľadávajú. Ja si myslím, že na takéto veci, v prospech obyvateľov mesta Nitra, by sa mali nájsť finančné prostriedky a hlavne vôľa pokračovať,“ konštatoval pred časom Vančo.
Mesto sa napokon rozhodlo vo vydávaní časopisu pokračovať a v súčasnosti sa už pripravuje jeho ďalšie číslo. „Upozorňujeme čitateľov, že marcové číslo mesačníka Nitra bude v predaji na tradičných miestach a predplatiteľom bude doručené poštou,“ uvádza sa na predplatenej stránke mesta v regionálnych inzertných novinách.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM