Marek Vatraľ Rôzne Správy Samospráva

Zhromaždenie Za slušné Slovensko v Trenčíne: FOTO a VIDEO z námestia

Zhromaždenie s názvom Postavme sa za slušné Slovensko aj na Mierovom námestí. Ako to vyzeralo priamo v Trenčíne?

Ilustračný obrázok k článku Zhromaždenie Za slušné Slovensko v Trenčíne: FOTO a VIDEO z námestia
28
Galéria

Na desiatkach miest doma aj v zahraničí vyšli v piatok 9. marca do ulíc ľudia, ktorí sa zúčastnili zhromaždení pod názvom „Postavme sa za slušné Slovensko“. Výnimkou nebolo ani naše mesto. U nás sa zhromaždenie spojené s pietnou spomienkou a ďalším programom uskutočnilo na Mierovom námestí.

Na facebookovej udalosti sa k tomuto trenčianskemu zhromaždeniu prihlásilo čosi viac ako 1 800 ľudí, podľa spoluorganizátorky Márie Galánkovej Janíčkovej ich však na Mierovom námestí bolo približne 2 500. Atmosféra bola pokojná a zhromaždenie trvalo takmer dve hodiny.

Hneď v úvode sa čítal list od Jozefa Kuciaka, brata zavraždeného Jána, a memorandum, na ktorom sa organizátori po celom Slovensku a vo svete zhodli.

Zdroj: Facebook

Okrem organizátorov na námestí vystúpili: Ľubica Ščambová z organizačného tímu festivalu Pohoda, Jakub Mazán – spoluzakladateľ Truniversity a bloger, speváčka Nina Kohoutová, Daniel Baláž- predseda študentskej rady Gymnázia Ľ.Štúra v TN, Ria Gehrerová – redaktorka Denníka N, Peter Hledík – režisér, scenárista, zakladateľ festivalu ART Film Fest v Trenčianskych Tepliciach a mnohí ďalší.

Všetci účinkujúci ostro odsúdili smrť novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky a vyjadrili nádej pre lepšiu budúcnosť našej krajiny.

Medzi požiadavky organizátorov patrí dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy spomínanej dvojice za spoluúčasti medzinárodných vyšetrovateľov. Organizátori zhromaždení tiež žiadajú aj novú dôveryhodnú vládu, ktorej súčasťou nebudú ľudia, u ktorých existujú podozrenia z korupcie a prepojenia na organizovaný zločin.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM