Webnoviny - Rôzne

Zrušia sa trate?

V Trenčianskych Stankovciach sa dnes stretli predstavitelia miestnej i regionálnej samosprávy. Okrem iného hovorili aj o pripravovanej redukcii niektorých železničných spojov v kraji.

Foto: SITA/Ľubomíra ČernekováTRENČÍN 7. apríla (WEBNOVINY) – Na dnešnom stretnutí predstaviteľov miestnej a regionálnej samosprávy Trenčianskeho samosprávneho kraja vyvolala najväčšiu diskusiu informácia o redukcii železničných tratí v regióne. „Župan Sedláček zdôraznil, že Trenčiansky samosprávny kraj nie je gestorom rušenia železničných tratí,“ uviedol Peter Toman z mediálneho oddelenia Trenčianskeho samosprávneho kraja. Taktiež podotkol, že Sedláček nesúhlasí s prechodom kompetencií v oblasti železničnej dopravy na samosprávne kraje, pretože takýto prechod nie je ekonomicky pripravený.

Účastníci stretnutia s postupom Železníc Slovenskej republiky v otázke rušenia spojov nesúhlasia. „Nesúhlasia s tým, že pripomienky miestnej a regionálnej samosprávy neboli akceptované a žiadajú postup železníc prehodnotiť. Zároveň požadujú, aby v budúcnosti boli akceptované všetky oprávnené požiadavky miestnej a regionálnej samosprávy,“ informoval Toman.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK), a.s. plánuje redukovať 314 vlakov, z toho 237 spojov zruší a 77 bude mať časové alebo úsekové obmedzenia. Na trati Nové Mesto nad Váhom – Myjava – Vrbovce – hranica ostanú tri vlaky do Českej republiky. Súkromný prepravca bude pravdepodobne od 1. mája zabezpečovať dopravu na úseku Trenčianske Teplice – Trenčianska Teplá. Mala by fungovať ako nostalgicko-historická železnička. Na trati Trenčianska Teplá – Horné Sŕnie – Česká republika ostane nedeľný spoj pre študentov. Polovica vlakov zostane na trati Trenčín – Chynorany.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM