Tlačové správy

Ako najlepšie pripraviť a skladovať detské kašičky

Každý chce pre svoje deti to najlepšie. Z varenia kaše sa ale časom stane rutina a v rodičovskom zhone je náročné neustále pripravovať čerstvé pyré. Pripravte si podľa nášho návodu to najlepšie pyré a majte ho kedykoľvek k dispozícii.

Ilustračný obrázok k článku Ako najlepšie pripraviť a skladovať detské kašičky
Zdroj: Kaufland

Z čoho si robiť kašu?

Na prípravu zeleninových pyré vždy vyberajte kvalitnú, pokiaľ je to možné lokálnu zeleninu a ovocie. Návšteva farmárskych trhov je v tomto ohľade najlepším riešením – okrem toho, že tu vždy nájdete viac či menej sezónne a lokálne produkty, výber vás vždy inšpiruje k niečomu novému.

Tip: Ak nemáte čas na prechádzanie si farmárskych trhov, využite Kaufland akcie, kde nakúpite čerstvú zeleninu vždy výhodne.

Vyhraďte si čas

Na prípravu kaší si vyhraďte viac času, ideálny je koniec týždňa, kedy ho môžete spojiť s prípravou jedla na týždeň aj pre seba. Zeleninu očistite kefkou na potraviny a nakrájajte na menšie kúsky.

Ako zeleninu spracovať?

Akonáhle máte nakrájané, môžete sa pustiť do tepelnej úpravy – zeleninu je možné nielen uvariť na sporáku, ale aj v mikrovlnke alebo urobiť na pare. Posledný spôsob je k zelenine najšetrnejší a zachová najviac prospešných živín.

Využite vývar

Po uvarení vodu nevylievajte, ale zlejte ju zvlášť do nádoby. Zeleninu premiestnite do misy, v ktorej ju budete mixovať a rieďte vývarom. Do pokrmu sa tak vrátia živiny, ktoré sa mohli vyvariť.

Pozor! Na riedenie kaší pre deti do 7 mesiacov nepoužívajte vyvarenú vodu s mrkvou a taktiež ďalšie druhy zeleniny s vysokým obsahom dusičnanov.

Najlepší pomocník – mraznička

Hotové pyré vydrží v chladničke zhruba týždeň, takže si môžete navariť do zásoby. Ďalšiu várku si môžete pripraviť do mrazničky – stačí hotové pyré (kľudne iba zo zeleniny, bez vody) nadávkovať do dávkovača na ľad, do uzatvárateľných vreciek či plastových dóz určených do mrazničky a zamraziť. Keď budete pyré potrebovať, jednoducho necháte cez noc rozmraziť na linke, poprípade zjemníte vodou a môžete podávať. Pyré tiež môžete zavariť do pohárov ako desiaty a budete ich tak mať kedykoľvek pripravené na cesty.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Kaufland
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM