Tlačové správy

Blog: Teším sa, že s práve spustenou 6. edíciou grantového programu Vy rozhodujete, my pomáhame bude pekných príbehov čoraz viac

Grantový program očami Ivany Lövingerovej, programovej manažérky Nadácie Pontis.

Ilustračný obrázok k článku Blog: Teším sa, že s práve spustenou 6. edíciou grantového programu Vy rozhodujete, my pomáhame bude pekných príbehov čoraz viac
Zdroj: TESCO SR

Moja práca v nadácii je naozaj pestrá. Aj vďaka zmene agendy sa mi podarilo nahliadnuť do zákulisia známeho Tesco grantového programu Vy rozhodujete, my pomáhame, ktorý som dovtedy vnímala ako zákazníčka v podobe malých žetónov, ktoré sa vhadzujú počas hlasovania do špeciálnych boxov jednému z troch súťažiacich projektov.

Hneď ako som sa ponorila do agendy tohto grantového programu, mi bolo jasné, že ma čaká množstvo administratívnej práce a komunikácie so zapojenými neziskovými organizáciami, občianskymi združeniami a ďalšími partnermi, ktorí sa o finančný grant uchádzajú.

  • To sú tie žetóny, čo hádžeš v Tescu, – vysvetľovala som doma, ako sa do programu zapája verejnosť v hlasovacej fáze.

A hoci som sa obávala náročnej práce a nekončiacich sa tabuliek, neskôr som si uvedomila, že tie tabuľky nie sú až také nekonečné, pretože obavy z nich prekonala dovtedy neznáma pridaná hodnota v podobe príjemných telefonátov a milých e-mailov. Písali a volali mi zástupcovia základných škôl, škôlok, občianskych združení, miest, neziskoviek..

Volali mi mnohí, aby vyjadrili svoju vďačnosť za podporu a za to, čo sa im vďaka tejto pomoci podarí zlepšiť, skrášliť, vybudovať, komu svojím projektom pomôžu najviac a ako zlepšia životy konkrétnym ľuďom vo svojej obci. Ozývali sa i takí, ktorým Tesco pomohlo už v minulosti a s novým grantom mohli napríklad svoje už vybudované ihrisko ešte vylepšiť. S nadšením mi písali, keď zistili, že finančný grant putuje k nim:

  • Ďakujeme veľmi pekne, tešíme sa z tejto super správy. Môžeme zveľadiť škôlkarské ihrisko a záhradu, čo je skvelé, lebo v jarných mesiacoch ešte viac využívame exteriér škôlky na pohyb a hru detí. Ďakujeme vám za podporu!
Zdroj: TESCO SR

Keď si denne popri mnohých stretnutiach, mailoch a telefonátoch nájdete takúto správu, zistíte, že vaša práca nie je zbytočná, ale že je to práca s veľkou pridanou hodnotou. Zistíte, že ľuďom záleží na tom, ako spolunažívajú a ako chcú pomáhať. A nielen to.

Veľká radosť organizácií zo získaných grantov, s ktorou sa pri tejto práci stretávam, ma napĺňa pocitom zadosťučinenia, najmä keď vnímam, aké podnetné a rôznorodé projekty mi prechádzajú rukami, ako pomáhajú deťom, seniorom, znevýhodneným či zveľaďujú životné prostredie, a najmä ako sa v nich skrývajú mnohé ľudské príbehy.

Všetci autori projektov majú pritom jedno spoločné – a to snahu zlepšovať život a zmysluplne pomáhať tam, kde to považujú za potrebné. Tešia sa rovnako z prvého, ako aj z tretieho miesta. Ďakujú za všetkých, pre ktorých je ich projekt určený. Tak ako sa nám a spoločnosti Tesco tiež poďakoval Ladislav Kossár, autor projektu Buddy z bratislavského regiónu, ktorý podporuje a pomáha viac ako 80 deťom z detských domovov a ich dobrovoľníkom:

  • Ďakujeme spoločnosti Tesco za podporu programu BUDDY. Získaný finančný grant sme využili na úhradu časti nákladov na koordinátora, ktorý zabezpečuje psychologickú a vzdelávaciu podporu dobrovoľníkov. Dobrovoľníci vďaka podpore koordinátora dokážu efektívnejšie spolupracovať s deťmi na ich ceste k samostatnosti a zaradeniu sa do spoločnosti. Ja verím, že aj vďaka ďalšej spustenej, už šiestej edícii budem mať radosť z opätovnej pridanej hodnoty mojej projektovej práce a z ďalších príbehov so skvelým začiatkom a skvelou pozitívnou zmenou. Je mi potešením, že som súčasťou týchto príbehov a že môžem aj ja spoločne s Tescom prispievať k zlepšovaniu života ľudí na Slovensku. Teším sa z toho, že s práve spustenou šiestou edíciou grantového programu bude týchto pekných príbehov pribúdať.

Spoločnosť Tesco v spolupráci s partnerom, Nadáciou Pontis spúšťa už 6. edíciu grantového programu Vy rozhodujete, my pomáhame. Neziskové organizácie môžu opäť svoje projekty na zlepšenie života v komunitách po celom Slovensku prihlasovať do 5. mája 2019.

Cieľom programu je podpora miestnych iniciatív, ktoré sú prospešné pre lokálne komunity, zlepšujú susedstvá a skrášľujú okolie. Grant získa 231 organizácií zo 77 regiónov, pričom organizácie s najväčším počtom hlasov, tak ako po minulé edície, získajú sumu 1 300 eur. Sumou 600 eur budú podporené organizácie, ktoré sa umiestnia na druhom mieste, a organizácie, ktoré sa umiestnia na treťom mieste, získajú na podporu svojich lokálnych aktivít 300 eur. Počas piatich predchádzajúcich edícií bolo celkovou sumou 640 000 eur podporených takmer 700 unikátnych projektov, ktorým dali svoje hlasy zákazníci v obchodoch Tesco po celom Slovensku. Projekty je možné prihlasovať na stránke https://tesco.sk/pomahame/.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: TESCO SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM