Marek Vatraľ Hokej Správy

Chladiarenské zariadenie na zimnom štadióne zrekonštruovali: Pozrite, čo všetko sa vynovilo.

Rekonštrukcia bola podľa informácií mestá dôležitá najmä z hľadiska bezpečnosti. Hokejisti Dukly Trenčín tam už začali opäť trénovať.

Ilustračný obrázok k článku Chladiarenské zariadenie na zimnom štadióne zrekonštruovali: Pozrite, čo všetko sa vynovilo.
Zdroj: TASR

Projektová dokumentácia sa zaoberala obnovou obvodového plášťa, otvorových konštrukcií, dažďových zvodov, žľabov a obnovou interiéru. Súčasťou projektu bola aj výmena pôvodných rozvodov elektriky a zhotovenie nových rozvádzačov a osvetlenia. V časti 1. nadzemného podlažia v priestoroch zázemia štadióna a v priestore hracej plochy aj zhotovenie novej vzduchotechniky. Informuje o tom mesto na svojej oficiálnej web stránke.

Podľa Richarda Rybníčka bola táto investícia dôležitá najmä z hľadiska bezpečnosti a tak už nemusia žiadať Štátnu technickú inšpekciu o udelenie výnimky na prevádzku.

"Stará technológia uskladňovala 8 ton čpavku, teraz je nahradená modernou, automaticky riadenou technológiou, ktorá si vystačí s jednou tonou čpavku,“ upresnil primátor.

Finančné prostriedky na obnovu hokejovej infraštruktúry poskytlo Slovenskému zväzu ľadového hokeja Ministerstvo školstva vedy, výskumu a športu SR. V tomto prípade sa jednalo podľa mesta o dotáciu vyše 535 tisíc eur. Ďalších takmer 132 tisíc eur si zaplatilo mesto zo svojho rozpočtu.

S rozsiahlo rekonštrukciou chladiarenského zariadenia na Zimnom štadióne Pavla Demitru, vrátane rozvodov, sa začalo ešte v polovici mája. Od konca minulého týždňa tam už podľa informácií mesta opäť trénujú hokejisti Dukly Trenčín.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM