Tlačové správy

Dôvera vybavila ochrannými pomôckami ďalších zdravotníkov

Zdravotná poisťovňa Dôvera postupne darovala respirátory zdravotníkom v 58 zdravotníckych zariadeniach a záchranných službách z celého Slovenska. V týchto dňoch ich doručuje aj dvom tisíckam stomatológov. Pomôcť plánuje aj všeobecným lekárom a domovom pre seniorov.

Ilustračný obrázok k článku Dôvera vybavila ochrannými pomôckami ďalších zdravotníkov
5
Galéria

Zdravotníckym pracovníkom, ktorí sa ocitli v prvej línii boja proti koronavírusu, Dôvera zabezpečila nevyhnutné ochranné pomôcky spolu už za takmer 300-tisíc eur. Prvú časť pomoci dostalo 35 zdravotníckych zariadení už koncom marca. Išlo o 7 500 respi­rátorov pre nemocnice, ústavy a záchranky po celom Slovensku.

„Cítime obrovskú vďačnosť zo strany zdravotníkov za tento dar. Napriek tomu, že zohnať akékoľvek ochranné pomôcky je náročná úloha, podarilo sa nám pre lekárov zaobstarať ďalšie respirátory aj rúška. Zdravotníci ich potrebujú najviac. Veď teraz bojujú za zdravie celého Slovenska,“ povedal generálny riaditeľ Dôvery Martin Kultan.

V druhej vlne pomoci Dôvera darovala ďalších 6 100 respirátorov najmä menším nemocniciam a špecializovaným zdravotníckym zariadeniam. Okrem toho rozdala respirátory a jednorazové rúška viac ako 2 000 stomatológom. Napriek epidémii sú v častom kontakte s pacientmi, a teda sú denne vystavení riziku nákazy.

Okrem už spomenutých respirátorov sa Dôvere podarilo zabezpečiť 120-tisíc jednorazových a 4 000 bavlnených rúšok, ktoré postupne venuje všeobecným lekárom pre dospelých, zubárom a svojim poistencom – diabetikom seniorom, ktorí patria medzi najohrozenejšie skupiny obyvateľov.

V najbližšom čase plánuje zabezpečiť nevyhnutné ochranné pomôcky aj pre domovy seniorov. Zdravotná poisťovňa darovala čiastku 300-tisíc eur pôvodne určenú na projekt Bojovníci za zdravie.

Z týchto financií už niekoľko rokov hradí zdravotnú starostlivosť svojim poistencom nad rámec toho, čo jej stanovuje zákon, a zároveň pomáha modernizovať nemocnice. Vzhľadom na vážnu epidemiologickú situáciu, ktorá momentálne panuje nielen na Slovensku, zámer využitia peňazí poisťovňa prehodnotila a rozhodla sa venovať celú túto sumu na boj proti koronavírusu.

Dôvera darovala respirátory zdravotníkom v 58 zdravotníckych zariadeniach
5
Galéria

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Dôvera zdravotná poisťovňa
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM