Lenka Merava Rôzne

Novou členkou Tlačovej rady SR je Zuzana Wienk z AFP

V tomto roku sa prvý raz stretla Tlačová rada Slovenskej republiky 23. februára na svojom 53. zasadnutí. Predsedníčka Zboru zástupcov Asociácie na ochranu novinárskej etiky v SR Zuzana Krútka predstavila novú členku rady – Zuzanu Wienk, riaditeľku Al

Tlačová rada SR potom pod vedením svojej predsedníčky JUDr. Zuzany Ďurišovej riešila podnety o porušení Kódexu novinárskej etiky. Sťažnosť B. H. proti týždenníku Plus 7 dní sa odkladá na ďalšie zasadnutie TR SR, lebo vydavateľ sa ešte nevyjadril k sťažnosti. Rovnako sa odkladá sťažnosť P. B. na ten istý týždenník, pretože členom TR SR chýbali niektoré podklady.
Na tomto zasadnutí TR SR uzavrela tri podnety. Dve sťažnosti spoločnosti Slovakia okolo sveta s.r.o., a to proti informačnému mesačníku Info Trenčín a proti mestským novinám Trenčan. V obidvoch prípadoch dospela TR SR k rovnakému rozhodnutiu, že došlo k porušeniu Kódexu novinárskej etiky SSN v čl. II, za čo uložila odporcom sankciu – upozornenie. K rovnakému rozhodnutiu dospela TR SR aj pri sťažnosti A. Š. proti inzertným novinám Pardon, a to za zásah do jeho súkromia. V tomto prípade TR SR upustila od uloženia sankcie, pretože redakcia prijala účinné opatrenia a sťažovateľovi sa ospravedlnila.

Informácie pre poskytla tajomníčka TR SR Ivica Ondrejičková. TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM