Rôzne

Pápež na Slovensku: Za prípravami veriacich sú aj šikovné považskobystrické ruky

Konferencia biskupov Slovenska spustila projekt myšlienok pápeža, prijímajú ich tisícky ľudí. Je za nimi aj Ľubomír Valient z Považskej Bystrice.

Ilustračný obrázok k článku Pápež na Slovensku: Za prípravami veriacich sú aj šikovné považskobystrické ruky
Zdroj: TASR/AP

Mesiac pred návštevou pápeža Františka na Slovensku Konferencia biskupov Slovenska (KBS) spustila projekt denného zasielania myšlienok a podnetov, ktorých autorom je Svätý Otec. Nadväzujú na evanjelium dňa. Myšlienky sú súčasťou obrázka, ktorý dostávajú všetci prihlásení na email. Cieľom projektu je pomôcť všetkým, ktorí prejavia záujem, duchovne sa pripraviť na návštevu Svätého Otca.

Projekt nadväzuje na podobné iniciatívy, ktoré realizuje KBS počas pôstneho a adventného obdobia. Najnovší zastrešuje Tlačová kancelária KBS. Myšlienky a fotografie vybral bratislavský pomocný biskup Jozef Haľko, ktorý zodpovedá za duchovnú prípravu návštevy pápeža Františka na Slovensku.

Myšlienky graficky spracoval Ľubomír Valient z Považskej Bystrice.

Projekt je súčasťou oficiálnej duchovnej prípravy na návštevu pápeža Františka na Slovensku. Myšlienky KBS zdieľa aj na sociálnych sieťach.

Pápež František na septembrovej (12. – 15. 9.) návšteve Slovenska zavíta do Bratislavy, Košíc, Prešova a Šaštína. Stretne sa s troma najvyššími ústavnými činiteľmi, ale aj zástupcami židovskej či rómskej komunity. V Šaštíne je na programe svätá omša s homíliou Svätého Otca.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM