Rôzne

Top investícia roka: Námestie na Sihoti sa má zmeniť na nepoznanie, VIZUALIZÁCIE

Na trenčianskom sídlisku Sihoť majú zrekonštruovať námestie. Zámer schválili aj poslanci.

Ilustračný obrázok k článku Top investícia roka: Námestie na Sihoti sa má zmeniť na nepoznanie, VIZUALIZÁCIE
4
Galéria
Zdroj: Mesto Trenčín

Mesto Trenčín chce v tomto roku začať s rekonštrukciou námestia na najstaršom trenčianskom sídlisku Sihoť. Zámer na vyhlásenie verejného obstarávania schválilo v stredu 5. februára tamojšie mestské zastupiteľstvo.

Podľa trenčianskej hovorkyne Eriky Ságovej pôjde o najväčšiu tohtoročnú investíciu mesta, poslanci na projekt vyčlenili v rozpočte 520 000 eur. Po skončení verejného obstarávania by sa s prácami malo začať v júni tohto roku, rekonštrukciu by mali ukončiť za osem mesiacov.

„Návrh obnovy námestia nadväzuje na jeho koncepciu zo 60. rokov, keď ešte československá architektúra držala krok so svetovou a európskou architektúrou. Preto bude to najlepšie z pôvodnej koncepcie zachované, ale pribudnú i nové, moderné prvky. Základom pôvodného i súčasného námestia je jeho geometrický tvar,“ priblížila hovorkyňa.

Ako dodala, pôvodné stromy zostanú zachované a vysadia sa aj nové stromy, kvety, trávy a nízke kry. Mesto obnoví aj vodnú plochu tak, aby šlo o funkčnú fontánu aj s osvetlením. Na námestí sa počíta i s trvalým pódiom na kultúrne podujatia a v dlažbe s možnosťou ukotvenia vianočného stromu.

„Súčasné osvetlenie doplnia nové stĺpové, ale i zapustené svietidlá v dlažbe a obrubníkoch okolo trávnatých plôch. Tamojšie výtvarné dielo – reliéf zostane na pôvodnom mieste. Na oddych a stretnutia bude slúžiť oplotená krytá besiedka pre rodiny s deťmi i starších občanov. Na odloženie bicyklov poslúžia nové cyklostojany,“ doplnila Ságová.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Pozrite si aj vizualizácie projektu.

VIZUALIZÁCIE rekonštrukcie námestia na sídlisku Sihoť v Trenčíne
4
Galéria
Zdroj: Mesto Trenčín
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM