Krimi

TRAGÉDIA na hrádzi v Trenčíne: Náhodný okoloidúci našiel mŕtveho kolobežkára, FOTO

Polícia v tejto súvislosti pripomína, že aj kolobežka je považovaná za vozidlo a jej vodič je povinný riadiť sa zákonom o cestnej premávke.

Ilustračný obrázok k článku TRAGÉDIA na hrádzi v Trenčíne: Náhodný okoloidúci našiel mŕtveho kolobežkára, FOTO
4
Galéria

Polícia vyšetruje okolnosti nehody na hrádzi pri rieke Váh v Trenčíne, pri ktorej zomrel 50-ročný kolobežkár. Muža bez známok života s poranením hlavy tam našiel v nočných hodinách náhodný okoloidúci. Trenčianska krajská polícia o tom v pondelok informovala na sociálnej sieti.

„Na zemi našli ležiacu elektrickú kolobežku. K mužovi privolali záchranárov, ktorí mu, žiaľ, už nedokázali pomôcť. Všetky bližšie detaily dopravnej nehody sú naďalej predmetom vyšetrovania,“ doplnili policajti.

Hrozí pokuta

Polícia v tejto súvislosti pripomína, že aj kolobežka je považovaná za vozidlo a jej vodič je povinný riadiť sa zákonom o cestnej premávke. „Šoféri, cyklisti, ale aj kolobežkári nesmú požiť pred jazdou alkohol. Pokuta za takýto priestupok môže byť až vo výške 650 eur. V mestách, v obci a na cestičke pre cyklistov je tolerancia alkoholu do pol promile,“ ozrejmili policajti.

Pre jazdu na kolobežke platí podľa nich viacero pravidiel, ktoré treba mať na pamäti. „Vždy musíte riadiť oboma rukami. Výnimka platí len vo chvíli, keď dávate znamenie o zmene smeru jazdy. Počas jazdy je zakázané obsluhovať mobilný telefón. Zakázané je aj jazdiť na kolobežke vo dvojici. Jazda na chodníku je povolená, len ak jazdíte po pravej strane a vaša rýchlosť neprevyšuje rýchlosť chodcov,“ doplnila polícia.

Všetkých nemotorových účastníkov polícia vyzvala, aby sa správali zodpovedne a sledovali situáciu okolo seba. „V prípade stretu s autom sú to práve oni, kto ťahá za kratší koniec,“ dodali policajti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

FOTO: Na hrádzi v Trenčíne zahynul kolobežkár
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM