Rôzne

Trenčiansky okres navštívil člen vlády: Minister Gajdoš v Nemšovej, FOTO

OS SR dostali deväť nových terénnych nákladných automobilov, ktoré im odovzdal minister obrany Peter Gajdoš v Nemšovej.

Ilustračný obrázok k článku Trenčiansky okres navštívil člen vlády: Minister Gajdoš v Nemšovej, FOTO
7
Galéria
Zdroj: TASR

Deväť ťažkých terénnych nákladných automobilov Tatra v rôznych modifikáciách odovzdal v piatok v Nemšovej Ozbrojeným silám (OS) SR minister obrany Peter Gajdoš. Automobily sú súčasťou 68 nákladných vozidiel v celkovej hodnote 36,5 milióna eur, ktoré nahrádzajú starú techniku v rokoch 2016 – 2019. V tomto roku ich OS SR dostane 16.

Podľa šéfa rezortu obrany ide o automobily slúžiace na prevoz materiálu, hákové nakladače a cisterny na pohonné hmoty.

„Technika bude rozdelená do útvarov v Hlohovci, Nemšovej, Zemianskych Kostoľanoch, Trebišove a v Michalovciach. Bude slúžiť na plnenie úloh OS SR, či už na krízový manažment na pomoc obyvateľom, ale aj na plnenie záväzkov voči Severoatlantickej aliancii, Európskej únie a OSN,“ priblížil minister.

Podľa veliteľa Pozemných síl OS SR Jindřicha Jocha OS SR mali prepravnú techniku, ktorá síce spĺňala ložnú plochu, ale nespĺňala balistickú ochranu osôb.

„Tieto vozidlá sú už podľa štandardov NATO. Technika sa bude používať v bežnej prevádzke na území Slovenskej republiky. Hlavným cieľom OS SR je obrana Slovenskej republiky a k tomu je potrebná nielen bojová, ale aj dopravná technika, ktorá je s balistickou ochranou,“ zdôraznil Joch.

Nové vozidlá pre príslušníkov Ozbrojených síl SR odovzdal minister v Nemšovej
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM