ELA Rôzne Správy

Pred dvoma rokmi aj teraz! Hasiči museli ZVESIŤ paraglajdistu zo STROMU v tej istej lokalite

Hasiči vo štvrtok (15. 6.) popoludní v lesnom teréne v katastri Hornej Súče (okres Trenčín) zachraňovali paraglajdistu, ktorý uviazol na strome.

Ilustračný obrázok k článku Pred dvoma rokmi aj teraz! Hasiči museli ZVESIŤ paraglajdistu zo STROMU v tej istej lokalite
Zdroj: HaZZ

Muž sa pri nehode nezranil. TASR o tom v piatok informoval hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík. Paraglajdista bol bez viditeľných zranení zavesený v postroji padáka v korune stromov vo výške približne 20 metrov.

„Trenčianski hasiči uviaznutého paraglajdistu zaistili pomocou lana. Následne sa príslušník Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v lezeckom postroji vyšplhal do koruny stromu k postihnutej osobe, vytvoril kotviaci bod a postupne ju pomocou lana a lezeckej techniky bezpečne spustil na zem,“ opísal Petrík.

Hasiči-zdravotní záchranári preverili zdravotný stav paraglajdistu, následne príslušníci HaZZ z koruny stromov uvoľnili a postupne vyslobodili aj zachytený padák.

Pri udalosti zasahovali piati príslušníci HaZZ z Trenčína s dvoma vozidlami.

Zaujímavosťou je, že takmer presne na deň sa rovnaký prípad stal aj koncom júna 2021. Udalosť sa stala taktiež v katastri obce Horná Súča v okrese Trenčín. Po príchode hasičov na miesto bolo zistené, že paraglajdista, ktorý neutrpel žiadne zranenia, uviazol na strome vo výške sedem metrov v hustom lesnom poraste.

Foto: archív

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM