Aktualizované Futbal

AS Trenčín je posledný: Proti Slovanu mu nepomohlo ani vedenie, FOTO

Futbalisti Slovana Bratislava vyhrali v dohrávanom zápase 5. kola Fortuna ligy v Žiline nad AS Trenčín.

Ilustračný obrázok k článku AS Trenčín je posledný: Proti Slovanu mu nepomohlo ani vedenie, FOTO
5
Galéria
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Slovan otočil skóre duelu, keď sa o oba góly hostí postaral obranca Vernon De Marco. Úradujúci šampión sa v tabuľke posunul s deviatimi bodmi na druhé miesto o skóre pred MŠK Žilina, za zatiaľ stopercentným lídrom DAC Dunajská Streda zaostáva o šesť bodov a má zápas k dobru. Trenčín má na konte po štyroch odohratých dueloch iba dva body a je posledný.

Prvý polčas

Duel majstra s posledným tímom priebežnej tabuľky začal vyššou aktivitou hostí – na ihrisku aj na tribúnach. Do prvej akcie sa však dostali Trenčania. Akciu potiahol zľava Corryn, vysunul Čatakovića, ten v behu napálil do dobre sa presúvajúceho Greifa. Prvý gól padol v 23. minúte.

Prekvapivý protiútok zakončil Bukari, Greif ešte stihol vyraziť, no loptu si do svojej brány zrazil Medvědev.

Trenčania mohli zvýšiť svoje vedenie na konci 30. minúty, Corrynovmu pokusu však chýbala razancia. O malú chvíľu na to horela obrana Trenčína. Po krásnom vysunutí Strelca sa rútil sám na Bergsena Medved, jeho pokus skončil tesne vedľa ľavej žrde. Zaujímavú akciu započali Trenčania v 37. minúte, Bukari vyzvŕtal v šestnástke dvoch obrancov a jeho strelu musel Greif vyrážať na roh. Následne sa žltej karty dočkal prekvapivo tréner Trenčína Vrenen, ktorý nastavil nohu lekárovi Slovana. Zaujímavý bol aj úvod 41. minúty, keď Slovan bránil protiútok a unikajúceho Bukariho. Loptu si takmer zrazil do svojej brány Božikov, Greif však stihol takmer z čiary vykopnúť na roh. O chvíľu sa z gólu tešil Slovan. Strelcov priamy kop zľava usmernil do brány hlavou De Marco. O pár sekúnd takmer zahrmelo na druhej strane, útok Trenčína chcel nasmerovať ku gólu Bukari, na jeho strieľaný center však nikto nezareagoval. Rozhodca následne odpískal koniec prvého polčasu.

Druhý polčas

Druhý polčas začal opatrne. V 55. minúte sa k rohovému kopu dostali Trenčania, El Mahdiuoiho pokus hlavou Čataković hlavou namieril len do Greifových rukavíc. V 66. minúte sa rodila zaujímavá akcia hostí, ktorú rozbehol a zakončil Ratao, obetavo sa mu však do strely hodili až traja obrancovia Trenčína, ktorí strelu zblokovali. Záver 70. minúty priniesol gól Slovana. Prihrávku Daniela tesne pred brankárom spracoval De Marco, oklamal obrancu a podstrelil gólmana Bergsena.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Trenčín sa snažil o vyrovnanie a skoro sa mu to podarilo. V 84. minúte vysunutý Roguljić išiel sám na gólmana, z uhla však napálil do Greifa. V nadstavenom čase ešte mohol Slovan zvýšiť vedenie po protiútoku, Rabiua však gól nedal. Na opačnej strane to z viac než 30 metrov skúsil El Mahdioui, dobrý pokus však Graif vyrazil. Pred 982 divákmi sa už nič vážne nestalo a tak Slovan vyhral nad Trenčínom 2:1.

AS Trenčín – ŠK Slovan Bratislava 1:2 (1:1)

Góly: 23. Medveděv (vlastný) – 44. a 70. De Marco. Rozhodovali: Kráľovič – Bednár, Jekkel, ŽK: Yem, Kapuadi – Rabiu, Medvědev, 982 divákov
AS Trenčín: Bergsen – Yem (51. Ligeon), Šulek, Kapuadi, Pirinen – Corryn (75. Zubairu), El Mahdioui, Roguljič – Bukari, Čatakovič (67. Kadák), Ghali (75. Azango)
ŠK Slovan Bratislava: Greif – Medveděv, Abena, Božikov, De Marco – Rabiu (90.+ Ožbolt), Strelec (68. Henty), de Kamps – Čavrič (68. Daniel), Medved, Ratao (75. Petrák)

Hlasy trénerov

Stijn Vreven, tréner AS Trenčín: „V prvom rade musím pogratulovať súperovi k víťazstvu. Sme veľmi sklamaní z posledných týždňov. Nemyslím si, že sme hrali zle, ale nemáme výsledky. Nehľadáme výhovorky. Videli sme v zápase veľa pozitívnych vecí, podľa môjho názoru sme boli v niektorých častiach zápasu aj dominantní. Vo futbale však ide o výsledok a ten z našej strany nie je dobrý. Musíme robiť veci lepšie ako doteraz. Ešte raz opakujem, že nechceme hľadať výhovorky. Sme v ťažkej situácii. Sme poslední v tabuľke, hrali sme proti majstrovi a ten rozdiel nebol taký veľký. Meníme veci v našej hre a verím, že postupom času prídu aj výsledky. Sezóna je dlhá. Musíme sa zlepšiť, tvrdo pracovať a ťahať za jeden povraz."

Ján Kozák, tréner Slovana: „Budem stručný. Dnes proste bolo pre nás najdôležitejšie víťazstvo. To sme dosiahli, takže musíme byť spokojní. Mali sme ťažké 2–3 týždne. Na Faerských ostrovoch sme týždeň netrénovali, dlho sme nehrali žiadny zápas, z hľadiska psychiky to bolo tiež náročné, pretože sme z Ligy majstrov vypadli spôsobom, akým sme vypadli, takže dnes je pre nás najdôležitejšie to víťazstvo. Veľmi sa tešíme, Trenčín je nepríjemný súper a v tak ťažkej situácii, v akej sme boli, si to víťazstvo veľmi ceníme. Veľmi sa teším z prístupu hráčov, ktorí ukázali, že majú srdce, bojujú za tento klub aj v týchto ťažkých časoch."

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Pozrite si aj zábery zo zápasu.

OBRAZOM: AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava 1:2
5
Galéria
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM