Rôzne

Bánovská nemocnica: Koľko majú pozitívnych a ako je to s testovaním?

V bánovskej nemocnici je sú takmer dve desiatky pozitívnych zamestnancov. Zvyšuje však aj počet plánových operácií.

Ilustračný obrázok k článku Bánovská nemocnica: Koľko majú pozitívnych a ako je to s testovaním?
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Nemocnica v Bánovciach nad Bebravou eviduje k pondelku 19 pozitívne testovaných zamestnancov na nový koronavírus. Zdravotnícke zariadenie sa stará aj o pozitívnych pacientov, informovala hovorkyňa nemocnice Martina Pavliková.

„K pondelkovému ránu evidujeme v bánovskej nemocnici 19 pozitívnych zamestnancov, čo je takmer o polovicu menej ako v uplynulých týždňoch. Staráme sa aktuálne o šesť pozitívnych pacientov, traja ďalší sú v karanténe," uviedla riaditeľka Mina Bobocká. Nemocnica má reprofilizovaných 15 lôžok pre pacientov s novým koronavírusom.

„Za minulý týždeň sme vykonali 524 antigénových testov, z nich 57 bolo pozitívnych. Zo 145 ľudí, ktorí boli testovaní PCR testom, vyšiel pozitívny test 18,“ dodala riaditeľka.

Nemocnica tento týždeň rozširuje aj hodiny na mobilnom odberovom mieste pre záujemcov o PCR testovanie. Bezplatné antigénové testovanie zostáva nezmenené, a to od 8.00 h do 14.00 hod. Nemocnica rovnako zvyšuje počet plánových operácií, naďalej tam platia protiepidemické opatrenia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM