Marek Vatraľ Rôzne

Cykloautobusy v Trenčíne budú premávať do septembra: 5 trás, na ktoré vás zavezú

Obľúbené cykloautobusy pomáhajú zlepšovať dostupnosť Trenčianskeho kraja. Ktoré cyklotrasy v našom okolí by ste si aj vy mohli vyskúšať?

Ilustračný obrázok k článku Cykloautobusy v Trenčíne budú premávať do septembra: 5 trás, na ktoré vás zavezú
Zdroj: TASR

Cykloautobusy budú premávať po Trenčianskom kraji až do 2. septembra. Informuje o tom Trenčiansky samosprávny kraj.

Obľúbené cyklovozíky napojené za modrými autobusmi už druhý rok po sebe pomáhajú zlepšovať dostupnosť Trenčianskeho kra­ja.

„Po prvýkrát si verejnosť mohla vyskúšať jazdu cykloau­tobusom minulé leto. Trenčiansky samosprávny kraj zapriahol za modré autobusy aj tento rok cyklovozík s ka­pacitou až 24 bicyklov, ktorý spravil Trenčiansky kraj omnoho dostupnejším pre milovníkov cestnej i horskej cyklistiky, ale aj pre amatérskych cyklistov či rodiny s deťmi, “ ozrejmil Ľubomír Bobák z TSK.

Trenčiansky samosprávny kraj taktiež skompletizoval trasy cykloautobusov a zaujímavé miesta, ktoré vďaka nim môžeme navštíviť.

Aké cyklotrasy sa podľa TSK oplatí navštíviť v okolí Trenčína?

Trasa Trenčín – Nitrianske Rudno

Po jednej z nich sa z Trenčína zveziete až do Nitrianskeho Rudna. Tam vás nečaká iba majestátna vodná nádrž s plochou takmer 1 km štvorcový, ktorej prostredie je vhodné okrem rodinných piknikov aj na rybolov či iné športové vyžitie, ale napríklad aj prekrásny výhľad z vrchu Temešskej skaly.

Trasa Trenčín – Bánovce nad Bebravou

Druhá linka cykloatobusu taktiež vyráža spopod hradu Matúša Čáka a pokračuje cez Dubodiel až do Bánoviec nad Bebravou. Cyklistov tak na výlet vypraví pohľad na krajskú dominantu – Trenčiansky hrad. Pokiaľ sa radíte k náročnejším cyklistom, určite uvítate prekrásny výhľad z vrchu Inovec, ktorý sa nad Trenčianskym krajom pyšne vypína až do výšky 1042 metrov. Ako sa tam dostanete? Stačí z cykloautobusu vystúpiť napríklad v Mníchovej Lehote či v Trenčianskom Jastrabí. O ostatné sa postarajú prehľadne značené chodníky a trasy.

Trenčianske Mitice

Cykloautobus ďalej pokračuje cez Trenčianske Mitice. Táto obec je bohatá na prírodné minerálne pramene. V prípade, že ste pozabudli na pitný režim, je táto zastávka pre vás ako stvorená. Jedným z najznámejších prameňov je ten, ktorý sa využíva na plnenie minerálnej vody Mitická. Ak máte so sebou prázdnu fľašku, vedzte, že ako osvieženie po cyklistike vám čerstvá minerálka padne vhod. Môžete si ju nabrať priamo v obci v altánku pri hlavnej ceste. Využívané sú však aj iné pramene v Trenčianskych Miticiach, a to Kyselka v Kadlube alebo v Skruží.

Motešice

Len o kúsok ďalej, v obci Motešice, vás pedále povedú k Žrebčínu Motešice. Nájdete tam výkonné, charakterné a elegantné kone plemena Furioso, pôvodne vyšľachtené pre potreby Rakúsko-uhorskej armády.

Rybník Machnáč

Nádherné okolie, kde sa po únavnej cyklistike môžete aj občerstviť.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM