Správy Samospráva

Dobrá správa pre cyklistov: Z Trenčína povedie nová cyklostrasa až k hraniciam!

V tomto roku sa má začať s výstavbou novej cyklostrasy a nielen tak hocijakej! Na našej strane by mala mať viac ako 11 km.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre cyklistov: Z Trenčína povedie nová cyklostrasa až k hraniciam!
Zdroj: TASR

Tá povedie priamo z Trenčianskeho hradu, konkrétne popod najstaršie pútnické miesto Skalka nad Váhom až do Nemšovej. Tu sa napojí na už existujúcu cyklotrasu, ktorá siaha až po hranice s Českou republikou, informovala Veronika Rezáková z kancelárie predsedu TSK.

V rámci medzinárodného projektu Na bicykli po stopách histórie sa predpokladá, že naši západní susedia pokračovaním tejto cyklotrasy prepoja Trenčiansky hrad s hradom Brumov – Bylnice.

Aj na tento projekt sa TSK spolu s mestom Brumov – Bylnice stal úspešným žiadateľom o nenávratný finančný príspevok, ktorého celková hodnota dosiahne výšku viac ako 5,1 mil. €. Oprávnené výdavky pre TSK predstavujú 3,3 mil. €, nenávratný finančný príspevok bezmála 3,2 mil. €.

„Teleso novovybudovanej cyklotrasy na slovenskej strane dosiahne dĺžku 11,3 km, zvyšok predstavuje sieť miestnych komunikácií na území krajského mesta, resp. už existujúca cyklotrasa na úseku Nemšová – štátna hranica,“ doplnil krajský cyklokoordinátor Radovan Hladký s tým, že s výstavbou tejto cyklotrasy by sa malo začať v priebehu tohto roka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM