Hokej

Dukla Trenčín získala zvučnú posilu: Prichádza bývalý slovenský reprezentant

Vedeniu trenčianskeho hokejového klubu sa podarilo získať známe hokejové meno s bohatou reprezentačnou minulosťou.

Ilustračný obrázok k článku Dukla Trenčín získala zvučnú posilu: Prichádza bývalý slovenský reprezentant
12
Galéria
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Slovenský hokejový útočník František Skladaný bude v sezóne 2020/2021 obliekať dres Dukly Trenčín. Zároveň bude vo fukcionárskej pozícii pôsobiť aj v klube Vlci Žilina, ktorý účinkuje v druhej najvyššej súťaži. Informoval o tom žilinský klub.

Skladaný odohral prevažnú časť doterajšej kariéry v českej extralige. V roku 2008 získal majstrovský titul v drese Karlových Varov, v uplynulých piatich sezónach hral za HC Olomouc. V nedávnom období sa zapojil do činnosti klubu Vlci Žilina. „Moja úloha je naštartovať projekt zo športovo-manažérskej stránky, čiže vybrať realizačný tím, trénerov a hráčov,“ ozrejmil.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Vo veku 38 rokov ešte neuvažuje nad koncom kariéry a v nasledujúcom ročníku sa vráti do najvyššej slovenskej súťaže. V nej sa objavil v ročníku 2015/2016 v drese materského Martina, za ktorý vtedy odohral 31 zápasov, po ktorých zamieril do Olomouca.

Návrat do slovenskej ligy absolvuje v drese Dukly.

„Počas leta mi v klube umožnili zapojiť sa do niektorých tréningov, čo nakoniec viedlo k serióznemu rokovaniu a dohodli sme sa na ročnej spolupráci formou hosťovania zo Žiliny. Takto môžem bývať v Trenčíne, venovať sa deťom a naplno aj hráčskej kariére. V prípade potreby to nemám ďaleko do Žiliny,“ poznamenal Skladaný.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM