Rôzne Správy

Kto by to bol povedal: Aj na takéto nevšedné plemená psov môžete v Trenčíne natrafiť!

Psy, ktoré majú svoj domov v Trenčíne, sa počítajú v tisíckach. A medzi nimi sa nájdu aj také, ktoré sú v rámci svojho plemena jediným zástupcom v meste...

Ilustračný obrázok k článku Kto by to bol povedal: Aj na takéto nevšedné plemená psov môžete v Trenčíne natrafiť!
Zdroj: pixabay

Len nedávno sme vás informovali o plemenách psov, ktoré podľa štatistiky Útvaru klientského centra a matriky jasne dominujú v meste Trenčín. Zvyčajne sa jednalo o notoricky známe rasy, ktoré sú nesmierne obľúbené v mnohých ďalších krajinách sveta.

V priloženej štatistike sme však postrehli aj ďalšie špecifické rasy, ktoré majú vo väčšine prípadov iba jedného majiteľa. Už len z ich názvov je viac než zrejmé, že ide o ozaj svojrázne a netradičné plemená, ktoré nám privádzajú na myseľ cudzokrajné rasy s akými sa nestretávame bežne. Z pomedzi nich sme zámerne vybrali päť plemien, ktoré rozhodne stoja za pozornosť.

Počuli ste už napríklad o rase akita – inu? Názov plemena vám možno na prvý pohľad nič nehovorí, ale keď si spomeniete na emotívny film o vernom psovi menom Hatchiko, ktorý čakal na železničnej stanici svojho pána aj dávno po jeho smrti, tak si najpravdepodob­nejšie vybavíte priateľské japonské plemeno so šikmými očami, pre ktoré je príznačná poddajnosť, priateľskosť a najmä vernosť.

Obdobnou priateľskou povahou vyniká v Trenčíne spomedzi ostatných rás aj plemeno corgi – húževnatý, komunikatívny a neobyčajne hravý pes nižšieho vzrastu, ktorý pôvodne pochádza zo Spojeného kráľovstva, konkrétne z Wallesu.

Rovnako zhovievavý temperament je príznačný aj pre rasu kooikerhondje, ktorá je vzrastom iba o čosi väčšia ako corgi. Aktívne plemeno, pôvodom z Nizozemska, sa taktiež vyznačuje priateľskou a najmä aktívnou povahou, chov ktorej sa u nás ako aj v Čechách pomaly, ale isto rozširuje.

Nie príliš pohľadným výzorom disponuje aj ďalšie ojedinelé plemeno šar-pei, ktoré je v Trenčíne zastúpené iba jediným majiteľom. Na druhej strane, ak by sme mali hovoriť o jeho povahe, ktorú charakterizuje nekonečná láskyplnosť a oddanosť, na výzor by sme si veľmi rýchlo zvykli a určite by sme si ho okamžite zamilovali v celej jeho rozmanitosti.

Nekomplikovanou a najmä zvedavou povahou, schopnou oddane milovať svojho pána, ktorú v našom meste môžeme vzhliadnuť je aj rasa bruselský grifón, ktorého taktiež definuje nižší vzrast, hoci ide o nekonečne hravého, veselého a ostražitého psa, ktorého podobne ako vopred spomínané plemená raz v našom meste celkom iste môžete stretnúť počas náhodnej prechádzky v mestskom parku.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM