Futbal Samospráva

Mesto Trenčín má mať vo futbalovom klube svojho človeka: Vybral sa tento poslanec

Mesto by mal v Dozornej rade AS Trenčín zastupovať poslanec mestského zastupiteľstva. Kto to má byť?

Ilustračný obrázok k článku Mesto Trenčín má mať vo futbalovom klube svojho človeka: Vybral sa tento poslanec
Zdroj: TASR

Mesto Trenčín by mal v Dozornej rade futbalového klubu AS Trenčín zastupovať poslanec mestského zastupiteľstva Michal Moško. Jeho nomináciu schválili tento týždeň poslanci trenčianskeho mestského zastupiteľstva. Jeho členstvo je podmienené schválením valným zhromaždením AS Trenčín.

Ako informoval primátor Trenčína Richard Rybníček, členstva v Dozornej rade AS Trenčín sa v januári tohto roka vzdal prednosta trenčianskej radnice Jaroslav Pagáč, zastupiteľstvo v marci schválilo na jeho miesto poslanca mestského zastupiteľstva Martina Smolku.

„Martin Smolka doručil v júni mestu Trenčín oznámenie o vzdaní sa kandidatúry na funkciu člena Dozornej rady AS Trenčín z osobných dôvodov. Preto bolo potrebné schváliť do dozornej rady nového kandidáta,“ zdôvodnil Moškovu nomináciu Rybníček.

Mesto Trenčín je minoritným akcionárom akciovej spoločnosti AS Trenčín, vlastní desať percent akcií. Dozorná rada je najvyšším kontrolným orgánom spoločnosti. Dohliada na výkon pôsobnosti predstavenstva a uskutočňovanie podnikateľskej činnosti spoločnosti. Dozorná rada sa skladá z troch členov, volí a odvoláva ich valné zhromaždenie.

Takto hovoril Ró. Rybníček na začiatku prípravy AS Trenčín.

Video: TASR videoservis / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM